ΤΟΠΙΚΑ

Παρελθόν το επίδομα γάμου

παρελθόν-το-επίδομα-γάμου-565865

Oύτε βήμα πίσω δεν κάνει η ΒΙΣ από την απόφασή της να προχωρήσει στην απάλειψη του επιδόματος γάμου. «Τρέξτε στα δικαστήρια για να το διεκδικήσετε» ήταν η απάντηση του προέδρου της εταιρείας κ. Φιλίππου που βρέθηκε χθες στο Βόλο, προς το σωματείου που ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε τέτοιες πρακτικές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η επίσκεψη του κ. Φιλίππου στο εργοστάσιο ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν μέσω κινητοποιήσεων, είχε εκτιμηθεί ότι μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για αναλυτική συζήτηση επί των θεμάτων που «χωρίζουν» τις δύο πλευρές.

Δυστυχώς ο κ. Φιλίππου μετέβη στο Βόλο αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και αυτό φάνηκε, σύμφωνα με τους εργαζόμενους εξαρχής, καθώς επικαλούμενος τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας επέμεινε μέχρι τέλους και μάλιστα με σθένος ότι όπως και να έχει η εταιρεία θα περικόψει το επίδομα γάμου.

Στις επίμονες ερωτήσεις των συνδικαλιστών να δοθούν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ο κ. Φιλίππου παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παρουσίασε με μελανά χρώματα την παρούσα συγκυρία, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2014 και μετά αναμένεται ανάκαμψη στην παραγωγή και στις παραγγελίες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία που να αιτιολογούν αυτή την πρόβλεψη.

Επίσης ασαφείς ήταν οι απαντήσεις όσον αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, καθώς παρατηρείται μία καθυστέρηση δύο περίπου μηνών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επίδομα γάμου είναι θεσμοθετημένο εδώ και δεκαετίες, ενώ ακόμη και ο ΣΕΒ αποφάσισε να διατηρήσει το επίδομα, δεσμεύοντας μάλιστα όλα του τα μέλη. Στην περίπτωση ωστόσο της ΒΙΣ, ο κ. Φιλίππου φέρεται χθες επισήμανε προς το σωματείο ότι πέρα από τις αποφάσεις του ΣΕΒ και τις νομικές δικλείδες, ο ίδιος θα προχωρήσει στην περικοπή του και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπογράμμισε: «μπορείτε να πάτε στα δικαστήρια εάν θέλετε να το διεκδικήσετε ξανά…».

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις οι κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους θεωρούνται «μονόδρομος». Σήμερα έχει ληφθεί απόφαση για νέα τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. – 14.00 για την πρωινή βάρδια, από τις 19.00 – 22.00 το βράδυ για την απογευματινή και από τις 03.00 – 06.00 το πρωί για τη νυχτερινή βάρδια, οπότε και θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου