ΤΟΠΙΚΑ

Ηρθαν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου

ηρθαν-οι-πρώτοι-γερμανοί-τουρίστες-στ-565729

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της εταιρείας Condor από Μόναχο στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Εφτασε η πρώτη πτήση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor από το Μόναχο, σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με 90 περίπου επιβάτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor να διατηρεί το πτητικό της πρόγραμμα ανοίγοντας τον κύκλο των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ήρθαν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες στην περιοχή.

«Θετικό χαρακτήρισε» το συγκεκριμένο γεγονός ο αερολιμενάρχης, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για να προσθέσει ότι «είναι ευοίωνο το γεγονός ότι η εταιρία διατηρεί το πτητικό της πρόγραμμα».

Παρά το γεγονός ότι η βρετανική Εταιρεία Jet 2 έχει αναστείλει το πρόγραμμα των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες τον Ιούνιο, επαγγελματίες και θεσμικοί φορείς διατηρούν την ψυχραιμία τους και υπογραμμίζουν ότι όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει το άνοιγμα των πτήσεων της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας στη Μαγνησία, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε ότι «είναι μια ελπίδα αισιοδοξίας. Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό να ξεκινήσει η πτήση. Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά, θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αυτή η πτήση και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Είναι σημαντική η Γερμανική αγορά και επίσης το γεγονός ότι το Μόναχο συνδυάζει πάρα πολλές περιοχές και πάρα πολλές πτήσεις, προς την περιοχή μας. Σε γενικές γραμμές αναμένουμε τα καλύτερα. Αυτή την στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον για την Μαγνησία και όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, το πιο σημαντικό είναι να γίνει «πράσινη» η περιοχή».

Σε ανάλογο μήκος κύματος η δήλωση του Θανάση Σπύρου, προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μαγνησίας: «Αναμένουμε την πρώτη πτήση με συναισθήματα χαράς. Είναι ενθαρρυντικό ότι άρχισαν να κτυπούν και πάλι τα τηλέφωνα και έρχονται κρατήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Παρακολουθούμε την κατάσταση και διατηρούμε την αισιοδοξία μας, καθώς οι Ελληνες άρχισαν να κάνουν κρατήσεις, και τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου και τον Ιούλιο, δειλά – δειλά. Εκτιμώ ότι βελτιώνοντας την επιδημιολογική μας εικόνα ως περιοχή αλλά και ως χώρα γενικότερα, θα καλυτερεύσει το κλίμα στον τουρισμό».

«Θετικά τα συναισθήματα για την πρώτη φετινή άφιξη της εταιρείας Condor στη Μαγνησία», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας Κώστας Λεβέντης. «Τα συναισθήματά μας έχουν δοκιμαστεί εδώ και ένα χρόνο σε δύσκολες περιόδους. Οπωσδήποτε μια πτήση στο δικό μας το αεροδρόμιο είναι θετική, θετικότατη, δεν ταλαιπωρούνται οι πελάτες. Οποιαδήποτε εταιρεία έχει αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις στο αεροδρόμιο, να είστε σίγουροι ότι αρχές Ιουλίου θα επανέλθει», είπε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας την άποψή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου