ΤΟΠΙΚΑ

Κοσμοσυρροή στη Γορίτσα

κοσμοσυρροή-στη-γορίτσα-565598

Πλήθος πιστών παρακολούθησε χθες τις λατρευτικές ακολουθίες στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής

Παρουσία πλήθους πιστών από κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας, τελούνται οι καθιερωμένες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται στο λόφο της Γορίτσας, αποτελεί για μια ακόμη χρονιά, πόλο έλξης για γηγενείς και επισκέπτες, οι οποίοι κατευθύνονται προς το λόφο της Γορίτσας, είτε με Ι.Χ. είτε μέσω των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν διαρκώς δρομολόγια, προς εξυπηρέτηση των πολυπληθών προσκυνητών.

Πιστοί κάθε ηλικίας και πολλά παιδιά προσεγγίζουν, παράλληλα, περπατώντας το εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Γορίτσας, τηρώντας πιστά τις εκκλησιαστικές παραδόσεις ετών. Χαρακτηριστικό της συγκινητικής, για μια ακόμη χρονιά, ανταπόκρισης του κόσμου, είναι η κατάνυξη με την οποία προσέρχονται οι πιστοί στον Ιερό Ναό, προκειμένου να εναποθέσουν με πίστη, κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια τις προσδοκίες τους, κλείνοντας το γόνυ μπροστά στην ιερή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.

Σήμερα εξάλλου, ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής 7.30-10.30 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα μιλήσει. Το απόγευμα, μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, στις 6 το απόγευμα, η ιερή εικόνα, και πάλι με πομπή, θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στον Ανω Βόλο, με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη, όπου θα τελεστεί επίσης παράκληση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου