ΤΟΠΙΚΑ

Μιχ. Κωσταράκος: «Περίεργη η απόφαση για το Γεωργούλα»

μιχ-κωσταράκος-περίεργη-η-απόφαση-γι-565341

Αποστάσεις από τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του υπ. Εθνικής Άμυνας από τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο

«Σύμμαχο» στο πρόσωπο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου, βρήκαν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής, που αντιδρούν στην απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε στρατιωτικά θέματα και με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που αναφέρονται στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε επί του θέματος, μ’ ένα αποκαλυπτικό tweet τονίζοντας: «Νομίζω πως η νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων πρέπει να επανεξετάσει με καθαρά επιχειρησιακά, διακλαδικά και επαγγελματικά κριτήρια κάποιες από τις περίεργες ή «επαγγελματικά ανεξήγητες» αποφάσεις της προηγούμενης ηγεσίας ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο, παραπέμποντας στο αρχικό σχόλιο που έγραψε στο twiiter. Επανέλαβε την εκτίμησή του πως «θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις και να επανεξεταστούν με επιχειρησιακά κριτήρια όλα» και ευχήθηκε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι ωφέλιμες.

Το γεγονός ότι ο κ. Κωσταράκος, χαρακτηρίζει «περίεργη και ανεξήγητη» την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απομάκρυνση των Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, έρχεται να «κουμπώσει» με τις ανησυχίες των παραγωγικών φορέων της περιοχής, που έχουν συγκροτήσει μέτωπο παλεύοντας να ακυρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που περιλαμβάνει μετακίνηση της Ταξιαρχίας στην Αυλώνα μέχρι τον Ιούνιο.

Σύσκεψη στο Γεωργούλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σε ενημερωτική σύσκεψη που έγινε μέσα στο Στρατόπεδο Γεωργούλα σε ανώτερο επίπεδο αξιωματικοί και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, πριν από λίγες μέρες ο νέος διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, διαμήνυσε στους αξιωματικούς πως ο σχεδιασμός ισχύσει στο ακέραιο και πως δεν υφίσταται θέμα υπαναχωρήσεων.

Συγκέντρωση «βλέπουν» οι φορείς

Χθες τέλος, αναμένονταν να συνεδριάσει το βράδυ η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, προκειμένου να αποφασίσει για τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης το επόμενο διάστημα στη Νέα Ιωνία. Στόχος να τοποθετηθούν στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων που έχουν συγκροτήσει το «άτυπο μέτωπο» κατά της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εθνικής άμυνας με επιστολή που συνυπέγραψαν από τις 12 Μαρτίου- η οποία ακόμη δεν έχει απαντηθεί- να μη μετακινηθούν οι Πεζοναύτες στον Αυλώνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου