ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε.

αυτοψία-στις-εγκαταστάσεις-της-μόζας-56484

Πράσινο φως για τη λειτουργία του χώρου ως κέντρου φιλοξενίας προσφύγων περιμένει ο δήμος Βόλου

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν η πρώην αντιπροσωπεία της Μερσεντές, ιδιοκτησίας του κ. Μόζα, στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Βόλου – Λάρισας, έκανε χθες το πρωί κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι κατάλληλες για να λειτουργήσουν ως κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Τις εγκαταστάσεις επιθεώρησε ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς Λάρισας, ο οποίος ζήτησε διαγράμματα και κατόψεις του χώρου.

Το διευθυντή υποδέχθηκαν ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος, Απ. Μαλαματίνης και ο γενικός γραμματέας του δήμου Βόλου, Στυλιανός Διαμαντίδης.

Εγινε ξενάγηση στις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται σε έκταση 9,5 στρεμμάτων και διαθέτουν 1.900 τ.μ. στεγασμένου χώρου. Ο δήμος Βόλου αναμένει απάντηση από το υπουργείο, αν ο χώρος θα επιλεγεί τελικώς για να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε εργασίες για τη δημιουργία τουαλετών, ντουζιέρων και μιας τραπεζαρίας.

Κόκκινη γραμμή για το δήμο Βόλου, είναι το κέντρο που θα δημιουργηθεί να βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο, καθώς θεωρείται ότι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου με σκηνές στημένες υπαίθρια πάνω σε χαρτόνια μέσα στα λασπόνερα προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση.

Για την ετοιμασία του χώρου αν επιλεγεί, ο δήμος θα χρειαστεί περίπου δέκα ημέρες για να ολοκληρώσει τις εργασίες, ενώ έχει ζητήσει από το στρατό 500 ράντζα.

Οπως είναι γνωστό, οι εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. ήταν η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη στέγαση των προσφύγων που αναμένεται να φθάσουν στην πόλη το επόμενο διάστημα.

Οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται δωρεάν από τον ιδιοκτήτη και εκτιμάται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν έως 500 άτομα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου