ΤΟΠΙΚΑ

Τα πρώτα χιόνια έρχονται στο Πήλιο

τα-πρώτα-χιόνια-έρχονται-στο-πήλιο-563286

Μεγάλες πιθανότητες να πέσει το πρώτο χιόνι στα ορεινά το Πηλίου, υπάρχουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο. Η κακοκαιρία σύμφωνα με το μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, θα πλήξει την περιοχή από τη Δευτέρα και γι’ αυτό αναμένεται να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του Πηλίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Θ. Τακούδη, κακοκαιρία και χιόνια θα έχουμε στην αρχή και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ ενδιάμεσα πιθανότατα να έχουμε απλώς ασθενείς βροχοπτώσεις και θερμοκρασία με μέγιστη τιμή τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Τώρα, όσον αφορά τον καιρό που θα επικρατήσει στη Μαγνησία μέσα στις επόμενες ημέρες, το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι οι αραιές συννεφιές με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Χαρακτηριστικά, σήμερα Πέμπτη αναμένονται αραιές συννεφιές με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι αναμένονται να πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, θα επικρατήσει το ίδιο σκηνικό με αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ουσιαστικά από την ερχόμενη Κυριακή, βάσει των ενδείξεων του κ. Τακούδη, αναμένονται συννεφιές και βροχές και ο υδράργυρος θα πέσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τώρα όσον αφορά την ερχόμενη Δευτέρα στη Μαγνησία αναμένονται συννεφιές και βροχές στα πεδινά και πιθανόν λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι αναμένονται να πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 – 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου