ΤΟΠΙΚΑ

Πολίτης κυνήγησε τον «Κάμελ» όταν επιτέθηκε σε 36χρονη

πολίτης-κυνήγησε-τον-κάμελ-όταν-επι-562375

Η επίθεση σε βάρος της 36χρονης έγινε στο Ελικοδρόμιο – Σήμερα η δίκη του 38χρονου στο Αυτόφωρο Μονομελές

Τυχερή στην ατυχία της στάθηκε το περασμένο Σάββατο η 36χρονη Βολιώτισσα, που έπεσε θύμα επίθεσης από τον «Κάμελ», τον γνωστό 38χρονο Βολιώτη, που συνηθίζει να περιφέρεται στους δρόμους με μπουκάλι γεμάτο βενζίνη, δηλώνει άστεγος και χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.

Διερχόμενος πολίτης, που τον είδε την ώρα της επίθεσης να κινείται προς τη γυναίκα τρέχοντας, έσπευσε αμέσως να τον εμποδίσει και ο «Κάμελ» δεν ολοκλήρωσε την επίθεση.

Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης τον προέτρεψε να σταματήσει αμέσως και στη συνέχεια τον κυνήγησε για να τον απομακρύνει.

Η 36χρονη παράμενε στο σημείο σοκαρισμένη. Καθόταν στο πάρκο του Ελικοδρομίου στη Νέα Ιωνία και χαλάρωνε, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο.

Ο «Κάμελ» πέρασε από μπροστά της κρατώντας και μυρίζοντας βενζίνη, ενώ την κοιτούσε επίμονα και ξαφνικά άρχισε να τρέχει προς το μέρος της.

Μάλιστα όλα συνέβησαν απογευματινή ώρα γύρω στις 18:00, την ώρα που στο πάρκο συγκεντρώνεται κόσμος, νέοι, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Τίποτα δεν τον εμπόδισε τον 38χρονο να προχωρήσει σε νέα επίθεση, αντίθετα κινήθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν μετά από λίγη ώρα και τον συνέλαβαν.

Ο «Κάμελ» κρατήθηκε το Σαββατοκύριακο και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απειλή και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημά του και ανέβαλε τη δίκη για σήμερα Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ωστόσο, δεν ήρε τη κράτησή του. Ετσι μετά την αναβολή ο 38χρονος κρατήθηκε και αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου τον οδήγησαν πίσω στα κρατητήρια.

Επισημαίνεται ότι παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η παθούσα, η οποία βίωσε απερίγραπτο τρόμο και ακόμη προσπαθεί να συνέλθει.

Ο 38χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, τόσο με απόπειρες αυτοκτονίας όσο και με συνεχείς επιθέσεις εναντίον νεαρών γυναικών, τις οποίες «λούζει» με βενζίνη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 ημερών, όμως όταν αποφυλακίστηκε, μέσα στον Ιανουάριο, επιτέθηκε εκ νέου σε μία γυναίκα. Ο ίδιος, μιλώντας τότε, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια, για στήριγμα, όταν θα κατάφερνε να κυκλοφορούσε ελεύθερος και πάλι. Η Ψυχιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου έχει κρίνει ότι δεν χρήζει περιορισμού και ότι έχει επίγνωση των πράξεών του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου