ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινη ενορία η Ευαγγελίστρια

πράσινη-ενορία-η-ευαγγελίστρια-561863

Καινοτόμο οικολογικό βήμα στη Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με το WWF Ελλάδος

Πράσινη ενορία θα αποτελέσει η Ευαγγελίστρια Νέας Ιωνίας, με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, που υπογραμμίζουν τον οικολογικό της χαρακτήρα. Την πρώτη ορθόδοξη πράσινη ενορία σε επίπεδο Βαλκανίων και Ανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει η Ευαγγελίστρια, στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας το WWF Ελλάδος, με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι λεπτομέρειες του παραπάνω προγράμματος και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, με όχημα την οικολογία και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, θα αναπτυχθούν στη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην ενορία, την Κυριακή 13 Ιουνίου, μετά τη θεία λειτουργία, στις 11 το πρωί, παρουσία στελεχών του WWF Ελλάδος.

«Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και πραγματοποιεί δράσεις για το περιβάλλον. Η ενορία της Ευαγγελίστριας, ταυτόχρονα, είναι μια κεντρική ενορία που έχει τις προϋποθέσεις να αναπτύξει την ενεργειακή αυτονομία», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος, προϊστάμενος του ναού, γραμματέας της Μητρόπολης Δημητριάδος και συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η ενορία της Ευαγγελίστριας θα υιοθετήσει πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία, η οποία είναι υπό μελέτη και θα προταθούν από τους ειδικούς, τα περαιτέρω. «Θα γίνουν δράσεις ενημέρωσης, εκδηλώσεις, κάποιο σεμινάριο και δράσεις με τα κατηχητικά, οικολογικές εκδρομές, υπάρχουν διάφορα σχέδια που θα μας προτείνουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο π. Αμφιλόχιος, για να προσθέσει ότι δέχτηκε «με πολύ χαρά και ενθουσιασμό την συγκεκριμένη πρόταση».

«Για τους χριστιανούς είναι μέρος της πίστης μας η προστασία του περιβάλλοντος Πιστεύω στο ρόλο που έχουμε ως χριστιανοί, να το υποστηρίξουμε. Εφόσον η δημιουργία, το περιβάλλον, είναι δημιουργία του Θεού, έχουμε καθήκον να το προσέχουμε. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πρωτοπορήσει με τον Πατριάρχη, που ονομάζεται Πράσινος Πατριάρχης και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει εμπνευστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο», επεσήμανε ο προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, τέλος, ότι η ενορία της Ευαγγελίστριας υποστηρίζει την ανακύκλωση, εντάσσοντας προ πολλού στο πεδίο της οικολογικής της δράσης την ανακύκλωση μπαταριών, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα, που έχει ως απώτερο στόχο την δημιουργία ενός δικτύου πράσινων Ορθόδοξων ενοριών, τόσο στην Ελλάδα όσοι και στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου