ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

εγγραφή-στους-ειδικούς-εκλογικούς-κα-561133

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 λήγει η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, και οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας. Τα παραπάνω προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στο Δήμο Βόλου, όπως και σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου του τόπου διαμονής τους. Η προθεσμία εγγραφής, όπως προαναφέρθηκε, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και το μόνο δικαιολογητικό που απαιτείται είναι ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – δήλωση εγγραφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου