ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή και πάλι ο «Κάμελ»

στη-φυλακή-και-πάλι-ο-κάμελ-560924

Αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να επιτεθεί στην 36χρονη – Μη αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 38χρονο Βολιώτη, γνωστό ως «Κάμελ», που το περασμένο Σάββατο επιτέθηκε σε 36χρονη κοινωνική λειτουργό στο Ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για απειλή και απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη με το σκεπτικό ότι έχει ήδη εξεταστεί από την Ψυχιατρική Κλινική, η οποία έχει κρίνει ότι δεν χρήζει εγκλεισμού.

Οσον αφορά στην ποινή, δεν του χορήγησε τη δυνατότητα να είναι με αναστολή τριετίας, κρίνοντας ότι είναι αναγκαία η έκτισή της, καθώς ο 38χρονος χαρακτηρίζεται μη συνεργάσιμος και επικίνδυνος.

Ο «Κάμελ», που συνηθίζει να περιφέρεται στους δρόμους με μπουκάλι γεμάτο βενζίνη, δηλώνει άστεγος και χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν αναγνώρισε τις πράξεις του στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε «συγγνώμη». Αντίθετα, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να επιτεθεί στην 36χρονη και είπε απλώς διέσχιζε το πάρκο και πέρασε από το σημείο που καθόταν η κοπέλα.

Ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός. Η παθούσα περιέγραψε με γλαφυρά χρώματα τον φόβο και τον τρόμο που έσπειρε ο κατηγορούμενος στην ίδια και την οικογένειά της.

Ηταν στο πάρκο, όπως περιέγραψε, και περίμενε το παιδί της να τελειώσει από δραστηριότητα, όταν σημειώθηκε η επίθεση. Καθόταν σε παγκάκι και σε κοντινή απόσταση από εκείνη υπήρχε ζευγάρι.

Σε κάποια στιγμή αντελήφθη τον 38χρονο να βρίσκεται σε απόσταση από εκείνη περίπου 50 μέτρων και διέκρινε ότι η κοπέλα από το ζευγάρι τον κοιτούσε νευρικά και επίμονα.

Ο 38χρονος κάθισε στο παγκάκι πίσω από την ίδια και όταν είδε ότι το ζευγάρι δίπλα τους σηκώθηκε να φύγει άρχισε να φωνάζει και στη συνέχεια τρέχει προς το μέρος της.

«Πάγωσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Οταν όμως, είδε ότι σηκώθηκα όρθια, έκανε μεταβολή και στη συνέχεια έτρεξε προς το μέρος της άλλης κοπέλας.

Ενας κύριος που αντιλήφθηκε το περιστατικό έτρεξε και τον εμπόδισε να επιτεθεί. Εβαλε τις φωνές στον 38χρονο και στη συνέχεια τον κυνήγησε για να απομακρυνθεί», είπε.

Η ίδια σημείωσε: «Πλέον υπάρχει άγχος στην καθημερινότητά μας και σε εμένα και στο παιδί μου που ενημερώθηκε τι συνέβη. Εγώ δεν ήξερα τίποτα για τον «Κάμελ». Διαμένω στον Βόλο τον τελευταίο χρόνο. Ενημερώθηκα από εκείνη την κοπέλα για τη συμπεριφορά του. Εμαθα ότι έχει απασχολήσει πολλές φορές», συμπλήρωσε.

Μετά τη δίκη ο 38χρονος κρατήθηκε με σκοπό να οδηγηθεί στα κρατητήρια. Επισημαίνεται ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 ημερών και είχε εκτίσει την ποινή του. Τότε ο «Κάμελ» με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ζητούσε βοήθεια ώστε, όταν κατάφερνε να αποφυλακιστεί και να κυκλοφορεί ελεύθερος και πάλι να έχει ένα στήριγμα. Δυστυχώς, στο διάστημα που μεσολάβησε δεν βρέθηκε καμία κοινωνική δομή να του συμπαρασταθεί και τώρα οδηγείται και πάλι στη φυλακή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου