ΤΟΠΙΚΑ

Οι δύο μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου που διακρίθηκαν στα μαθηματικά

οι-δύο-μαθητές-του-5ου-γυμνασίου-βόλου-π-557280

Χάλκινο μετάλλιο απέσπασαν οι Ευστάθιος Σταθαράκος και Ανδρέας Ρασβάνης στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Δυνατά μαθηματικά μυαλά διακρίθηκαν σε κορυφαίο διαγωνισμό μαθηματικών, εκπροσωπώντας επάξια την περιοχή. Διακρίσεις μαθητών της Μαγνησίας στην 38η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο Αρχιμήδης», με τον Ευστάθιο Σταθαράκο και τον Ανδρέα Ρασβάνη, συμμαθητές στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, να αποσπούν χάλκινο μετάλλιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τη διάκριση των δύο μαθητών κοινοποίησε το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, εκφράζοντας την ικανοποίηση των μελών για την εξαιρετική συμμετοχή των δύο μαθητών, στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο 5 Ιουνίου στη Λάρισα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τους δύο μαθητές, οι οποίοι μετρούν δεκάδες ακόμη επιτυχημένες συμμετοχές σε κορυφαίες διοργανώσεις, καταγράφοντας τα αισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που τους διακατέχουν.

Αρκετές συμμετοχές μετράει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ο Ευστάθιος Σταθαράκος, με αφετηρία την περίοδο που ήταν μαθητής της τετάρτης δημοτικού, ενώ όπως αναφέρει είχε συμμετάσχει στην Εθνική Ολυμπιάδα πέρυσι, όντας στην δευτέρα τάξη του Γυμνασίου, βιώνοντας την χαρά της ευγενούς άμιλλας.

Εχοντας εξοικειωθεί από μικρή ηλικία με την μαθηματική επιστήμη και την φιλοσοφία των αριθμών, ακολουθεί με σταθερά βήματα την προσωπική του πορεία στο συγκεκριμένο πεδίο. Προέρχεται, άλλωστε, από μαθηματική οικογένεια, με λαμπρές επιδόσεις στην επιστήμη των αριθμών, κι όπως ανέφερε «ήταν έκπληξη για μένα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Δεν το περίμενα. Θα συνεχίσω να προετοιμάζομαι και να συμμετέχω σε διαγωνισμούς».

Σειρά διακρίσεων καταγράφονται, στο μεταξύ, στο… μαθηματικό βιογραφικό του Ανδρέα Ρασβάνη, στον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων. Μετά από τρεις διαγωνιστικές φάσεις και τη συμμετοχή του στο CAMP προετοιμασίας, προκρίθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, συμμετέχοντας στις παρακάτω Εθνικές ομάδες Πληροφορικής για το 2021: Στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής της Σιγκαπούρης, στην οποία συμμετέχουν ακόμη 3 μαθητές, στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής, που αποτελείται επίσης από 4 μαθητές και στη Διεθνή Ευρωπαϊκή και στη Διεθνή Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων με άλλους 3 μαθητές.

Με χαρά δέχτηκε τη νέα διάκριση, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του σχολείου του, το τοπικό παράρτημα της Μαθηματικής εταιρείας και το Ναυτικό Ομιλο Βόλου «Αργοναύτες», καθώς είναι ενεργός αθλητής του ομίλου στο Canoe Kayak τα τελευταία 6 χρόνια.

Η Μαθηματική Εταιρεία

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τοπικό παράτημα της Μαθηματικής Εταιρείας, υπογραμμίζεται ότι «οι μαθητές Σταθαράκος Ευστάθιος και Ρασβάνης Ανδρέας, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, με την εξαιρετική τους επίδοση πέτυχαν να λάβουν Χάλκινο Μετάλλιο στο διαγωνισμό, διάκριση ιδιαίτερα τιμητική τόσο για τους ίδιους όσο και για το Παράρτημά μας. Ο Ν. Μαγνησίας είναι ένας από τους λίγους περιφερειακούς νομούς της χώρας μας, του οποίου δυο μαθητές του κατάφεραν να αποσπάσουν μετάλλια στην 38η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Οι μαθητές με την επιτυχία τους αυτή συνεχίζουν έτσι την παράδοση των τελευταίων ετών, όπου μαθητές του Παραρτήματος Μαγνησίας κατακτούν μετάλλια στις Εθνικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες».

Η Μαθηματική Εταιρεία, στην ίδια ανακοίνωση, «συγχαίρει από καρδιάς τους μαθητές, τις οικογένειές τους που τους συμπαρίστανται καθώς και τους καθηγητές τους που τους καθοδηγούν, για τη διάκρισή τους αυτή. Τους εύχεται δε, να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους σε επιστημονικό και προσωπικό επίπεδο». Οι μαθητές, λόγω της μη πραγματοποίησης τελετών απονομής από το Παράρτημα Μαγνησίας της ΕΜΕ, θα παραλάβουν τα μετάλλια και τα βραβεία τους με τη νέα σχολική χρονιά από τις σχολικές τους μονάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου