ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα Ψηφιακής Αλληλεγγύης: Έμειναν από … «πρώτες ύλες»

πρόγραμμα-ψηφιακής-αλληλεγγύης-έμει-557121

Εξαντλήθηκαν laptop και tablet στο Βόλο, έμειναν με άδεια χέρια δικαιούχοι

Mε «ρυθμούς χελώνας» η εφαρμογή του προγράμματος Ψηφιακής Αλληλεγγύης. Τα αποθέματα σε laptop και tablet στο Βόλο έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, οι δικαιούχοι που απευθύνονται στα καταστήματα που έχουν συμβληθεί με το πρόγραμμα, να φεύγουν τις περισσότερες φορές άπραγοι και να είναι υποχρεωμένοι να ξαναπάνε δύο και τρείς φορές μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Με το πρόγραμμα «Επιταγη Ψηφιακής Αλληλεγγύης» πολίτες μπορούν να προμηθευτούν απο τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αλλά και από αλυσίδες και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και laptop και tablet. Η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι τον Ιούνιο ενώ στο Βόλο συνολικά οι δικαιούχοι που πληρούσαν τις προυποθέσεις για να εξασφαλίσουν την «επιταγή ψηφιακής αλληλεγγύης» ανέρχονται σε περίπου 1800.

Ο κύριος όγκος των δικαιούχων απευθύνθηκε για να εξυπηρετηθεί στα επιλεγμένα καταστήματα πριν από δύο μήνες, το τελευταίο διάστημα ωστόσο …. laptop και tablet εξαντλήθηκαν. Έτσι οι επιχειρήσεις στην καλύτερη περίπτωση, καθημερινά να εξυπηρετήσουν περί τους 5 ως 7 δικαιούχους και αυτό όπως εξηγούν, διότι πρόκειται για μία διαδικασία που είναι πολύπλοκη, χρειάζεται προσοχή και γίνεται ηλεκτρονικά. Δεν είναι υπερβολικό ότι σε πολλές από τις αλυσίδες του Βόλου που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι πελάτες ξημερώνονται από τις 6.30 και 7 το πρωί προκειμένου να εξυπηρετηθούν, τις περισσότερες φορές όμως αποχωρούν χωρίς να έχουν τελειώσει με τη διαδικασία, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα laptop και tablet και μάλιστα στις τιμές… που προβλέπει το πρόγραμμα.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης στοχεύουν για να δώσουν την ευκαιρία σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες» να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης στο ιντερνετ.

Οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop. Επίσης να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου