ΤΟΠΙΚΑ

55χρονος από την Αγριά εθελοντής στη ζωή και την Εκκλησία

55χρονος-από-την-αγριά-εθελοντής-στη-ζωή-556589

Ο Ευστάθιος Τρικεριώτης πρόεδρος της ομάδας άμεσης επέμβασης Αγριάς χειροτονείται διάκονος

Ενθερμος οπαδός της εθελοντικής προσφοράς ο πρόεδρος της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης «Πολιτική Προστασία» στην Αγριά, Ευστάθιος Τρικεριώτης, θα συνεχίσει την προσφορά του και στην τοπική Εκκλησία, ως εθελοντής κληρικός.

Αύριο, Πέμπτη 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, ο 52χρονος απόστρατος αξιωματικός, θα χειροτονηθεί διάκονος από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Ο κ. Τρικεριώτης, ο οποίος αναμένει «με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία» τη στιγμή της χειροτονίας, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση, του πνευματικού του π. Απόστολου Κόκορη, της συζύγου του Σπυριδούλας και των οικείων του, γαλουχήθηκε από παιδί με τις αρχές και τις αξίες της προσφοράς.

Ανατρέχοντας στις μνήμες των παιδικών του χρόνων, αναφέρει ότι πάντοτε βρίσκονταν κοντά στην Εκκλησία και πάντα υπήρχε η σκέψη της χειροτονίας, η οποία τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης πριν από ένα περίπου χρόνο, για τα τελεσφορήσει τελικά.

Στη διάρκεια της θητείας του ως υπαξιωματικός στην αρχή και αξιωματικός στη συνέχεια, στο τεχνικό τμήμα του στρατού, δεν σταμάτησε να προσφέρει εθελοντικό έργο.

«Ψυχή» της ομάδας πολιτικής προστασίας της Αγριάς, δημιούργησε μαζί με τον π. Βαρνάβα Σαράτση την παραπάνω προσπάθεια, προκειμένου «να συνδράμουμε το έργο της πυροσβεστικής και να βοηθούμε κάθε στιγμή, όπου κι όποτε υπάρχει ανάγκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενα παλιό αγροτικό όχημα, άλλαξε όψη και χρήση με έξοδα των μελών του Συλλόγου, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο πυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, η ίδια ομάδα αναπτύσσει ευρύτερη κοινωνική δράση, η οποία έχει ως αποδέκτες δεκάδες άπορους ανθρώπους. «Πάντα βοηθούμε συγκεντρώνοντας τρόφιμα είτε μερίδες φαγητού, τις οποίες διανέμουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη» όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία ο δραστήριος εθελοντής, ο οποίος πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει το έργο κοινωνικής αλληλεγγύης, διότι η έννοια της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο «είναι το παν, ιδιαίτερα στην περίοδο που ζούμε» σύμφωνα με την επισήμανσή του.

Εχοντας ως άξονες δράσεις τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, ο Βολιώτης της προσφοράς δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία στο δρόμο που χάραξε, ενώ όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «στόχος μου είναι να προσφέρω. Θα συνεχίσω να προσφέρω με όσες δυνάμεις έχω. Θα τις επιστρατεύσω και θα είμαι πάντοτε παρών, όπου τοποθετηθώ, σε όποιο ναό κληθώ να διακονήσω, για να μοιραζόμαστε τις στεναχώριες του κάθε ανθρώπου και να πορευόμαστε μαζί».

Η προσφορά του στην ομάδα εθελοντικής δράσης θα συνεχιστεί παράλληλα με το έργο διακονίας που με πολύ χαρά επέλεξε να αναπτύξει, κάνοντας πράξη ένα προσωπικό στόχο, που καθόρισε τη ζωή του από νεαρή ηλικία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου