ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαση ιππέων στον Βόλο

παρέλαση-ιππέων-στον-βόλο-556062

Διοργανώνεται σήμερα στην παραλία και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Εντυπωσιακό θέαμα αναμένεται να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες η παρέλαση ιππέων και αμαξών, που διοργανώνεται σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου τις 12 το μεσημέρι, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η παρέλαση ιππέων και αμαξών αποτελεί την κορυφαία δράση της 5ης πανελλήνιας ιππικής συνάντησης «Κενταύρων διαδρομές», που επανέρχεται στα δρώμενα της περιοχής μετά την περσινή παύση, πάντα με την διοργανωτική φροντίδα του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι».

Περισσότερα από 80 άλογα και ιππείς και πέντε άμαξες αναμένεται να συμμετάσχουν στην σημερινή ιππική παρέλαση, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Εδεσσα, Τρίκαλα, Ανδραβίδα, Πύργο, Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και, βέβαια, τη Μαγνησία.

Με το σήμα εκκίνησης να δίνεται στις 12 σήμερα το μεσημέρι από το Πεδίον του Αρεως, ο πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι», Ανδρέας Καϊόπουλος, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο κόσμος καλό είναι να βρίσκεται νωρίτερα μπροστά από την πύλη του Λιμεναρχείου, όπου θα γίνει παρουσίαση των συμμετεχόντων από την Αλεξάνδρα Αλτούνη, πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου «Κένταυροι» Ανδραβίδας».

Το κομβόι ιππέων και αμαξών θα κατευθυνθεί από το Πεδίον του Αρεως, στα Παλαιά και μέσω της οδού Αλμυρού, την Πυράσου και την παραλιακή οδό, θα ακολουθήσει την παραλιακή οδό, κατόπιν την Καρτάλη, την Ιάσονος, την Φιλελλήνων και την Δημητριάδος, με επιστροφή στην αφετηρία, δηλαδή το Πεδίον του Αρεως.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Καϊόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τηνθερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου, τονίζοντας παράλληλα ότι «το άλογο ενώνει τους αναβάτες, τους αμαξάδες, ενώνει διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Εχουν έρθει άλογα και ιππείς από την Ξάνθη μέχρι την Ανδραβίδα, μέχρι τον Πύργο Ηλείας, είναι τεράστια η απόσταση και λόγω της γεωγραφικής θέσης που βρίσκεται ο Βόλος, η ιππική συνάντηση γίνεται η αφορμή για να επικοινωνήσουν, να έρθουν πιο κοντά όλες οι γεωγραφικές περιοχές, ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες».

Προφανής ο στόχος των διοργανωτών να αποτελέσει κομβικό σημείο ο Βόλος, που εκ των πραγμάτων βρίσκεται στην «καρδιά» της Ελλάδας, με τον Ανδρέα Καϊόπουλο να υπογραμμίζει ότι «πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην συγκεκριμένη εκδήλωση, με την βοήθεια των τοπικών αρχών, για να προβληθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή. Ως Σύλλογος, διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη δράση για την πόλη μας, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Με τη φετινή ιππική συνάντηση να διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά, στόχος και πρόθεση του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι», είναι να αποτελέσει θεσμό με διάρκεια και πορεία στο μέλλον, προς όφελος της περιοχής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου