ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Βόλου

επέστρεψαν-οι-πολιτικοί-γάμοι-στον-δή-55094

Νέα ζευγάρια σπεύδουν σε Ληξιαρχείο και Δημοτολόγιο για να ενώσουν τις ζωές τους

Με τη λήξη της καραντίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επέστρεψαν και οι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Βόλου. Νέα ζευγάρια σπεύδουν σε Ληξιαρχείο και Δημοτολόγιο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την έκδοση των αδειών που απαιτούνται προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Το προηγούμενο διάστημα το Ληξιαρχείο Βόλου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας και μόνο για την εξυπηρέτηση επειγουσών καταστάσεων. Αδειες γάμων δεν εκδίδονταν καθώς ακόμη και οι πολιτικοί γάμοι, παρ’ όλο που δεν υπήρχε απαγόρευση βάσει νόμου, μπήκαν σε… καραντίνα με απόφαση δημάρχου μέχρι και τις 16 Μαΐου.

Από τις 16 Μαΐου και μετά άρχισαν δειλά – δειλά τα πρώτα ζευγάρια να ξεκινούν τις διαδικασίες προκειμένου να ενώσουν και επίσημα τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου.

Πολιτικοί γάμοι τελούνται κάθε Πέμπτη μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Τάσο Μπατζιάκα και ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ενδιαφέρον.

Περί τα τέσσερα ζευγάρια ενώνονται κάθε Πέμπτη με τα δεσμά του γάμου, ανταλλάσσοντας πολιτικούς όρκους στο Δημαρχείο του Βόλου. Ο Μάιος θεωρείται ο μήνας των πολιτικών γάμων κι έτσι μετά την άρση της απαγόρευσης, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις τελετές και να χαράξουν κοινή ρότα στη ζωή τους.

Ωστόσο η απειλή του κορονοϊού επιβάλλει περιοριστικά μέτρα… Σε κάθε πολιτικό γάμο δεν επιτρέπεται αριθμός συμμετεχόντων πάνω από δέκα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί γάμοι γίνονται σε καθαρά κλειστό οικογενειακό κύκλο, αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα μισά από τα προβλεπόμενα άτομα είναι ο αντιδήμαρχος, το ζευγάρι και οι δύο μάρτυρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου