ΤΟΠΙΚΑ

Oταν τα παιδιά δημιουργούν…

oταν-τα-παιδιά-δημιουργούν-549848

Βραβεύτηκε το τραγούδι για την ειρήνη του Γυμνασίου Ιωλκού στην πανελλήνια διοργάνωση

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν προχθές οι βραβεύσεις των σχολείων που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού που αποτέλεσε κομβικό σημείο στο φετινό φεστιβάλ ραδιοφώνου. Μεταξύ δεκάδων συμμετοχών και διακρίσεων σχολείων από όλη την Ελλάδα το Γυμνάσιο Ιωλκού βραβεύτηκε στην κατηγορία του για το τραγούδι του «Πορεία προς την ειρήνη» που αποτυπώνει την ευαισθησία των νεαρών δημιουργών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο του Συνεδριακού της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενήλικες και παιδιά, φορείς, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν προχθές στην κορυφαία εκδήλωση του πανελλήνιου φεστιβάλ ραδιοφώνου που ένωσε πλήθος παιδιών από όλη την Ελλάδα, οδηγώντας τα σε δημιουργικά μονοπάτια, σε ευφάνταστα ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια που έκαναν την φωνή τους να ακουστεί, σύμφωνα με την προτροπή των διοργανωτών.

Η Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με το διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου συνδιοργάνωσαν το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου με την διοργανωτική συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τοποθετώντας τον Βόλο και την Μαγνησία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους δύο εκπαιδευτικούς που ήταν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης από την Μαγνησία. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν η Ελπίδα Πανάγου, υποδιευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Βόλου και ο Κώστας Αμυγδαλίτσης, υπεύθυνος τομέα ηλεκτρονικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, οι οποίοι εξέφρασαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή τους για την απόδοση τιμής στο πρόσωπό τους και την ενθουσιώδη συμμετοχή δεκάδων σχολείων από όλη την Ελλάδα στις δράσεις του φεστιβάλ.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση της εκπαίδευσης. «Η συγκεκριμένη διαδικασία έφερε τους μαθητές πολύ κοντά στο ραδιόφωνο αλλά κυρίως τους έφερε πιο κοντά στο να μιλήσουν, στο να ακουστεί η φωνή των μαθητών τα πιστεύω τους για σημαντικά θέματα που αφορούν στον άνθρωπο και την παιδεία» είπε.

Σχολεία από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν στην διάρκεια των απονομών που πραγματοποιήθηκαν χθες, με το Γυμνάσιο Ιωλκού να συγκαταλέγεται μεταξύ των διακριθέντων του διαγωνισμού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019».

Στην προχθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, της εκπαίδευσης, μαθητές, παιδιά και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου