ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλιστικές εταιρείες – φαντάσματα

ασφαλιστικές-εταιρείες-φαντάσματα-547587

Η ανασφάλεια στο χώρο της υγείας και της σύνταξης φαίνεται πως στρέφει όλο και περισσότερο τον κόσμο της Μαγνησίας προς τις ιδιωτικές ασφάλειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και για να λάβουν μια εφάπαξ ή μηνιαία σύνταξη στο μέλλον. Την ίδια στιγμή, όμως, η άνθηση του κλάδου μέσω κρίσης, ανοίγει τις ορέξεις σε εταιρείες-φαντάσματα, που απασχολούν με αυξανόμενους ρυθμούς το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τον τελευταίο χρόνο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά ασφαλιστικές εταιρείες «φαντάσματα», οι οποίες μοιράζουν ασφαλιστικά συμβόλαια που δεν υφίστανται.

Κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για βουλγάρικες εταιρείες, που προσεγγίζουν πελάτες, με την πρόφαση της φθηνής ασφάλισης και στην ουσία δίνουν ασφαλιστικά συμβόλαια πλαστά, τα οποία δεν ανταποκρίνονται πουθενά.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, ο κόσμος δεν πρέπει να εμπιστεύεται επαγγελματίες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο, που δεν πληρώνουν φόρους και που δεν είναι γενικότερα νόμιμοι σε τίποτα.

Επίσης, διευκρινίζουν ότι ο κόσμος πρέπει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά όταν κάποιος του πουλάει ασφαλιστικά συμβόλαια των 80 ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος όρος της αγοράς κυμαίνεται στο ποσό στο ποσό των 130 ευρώ.

Μεγάλη άνθιση

Όπως περιγράφουν επαγγελματίες του κλάδου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σήμερα ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης γνωρίζει μεγάλη άνθιση και εξέλιξη, ενώ χαρακτηρίζουν ως «παρθένο έδαφος», τόσο τη Θεσσαλία όσο και τη Μαγνησία. Παράλληλα αναφέρουν ότι σε ένα ιδανικό δημόσιο τομέα, όπου το εθνικό σύστημα υγείας και συνταξιοδότησης θα λειτουργούσε άψογα, πιθανώς η ιδιωτική ασφάλιση να ήταν μια περιττή πολυτέλεια.

Μάλιστα για πρώτη φορά επαγγελματίες του κλάδου διευκρινίζουν, ότι υπάρχει κόσμος που πηγαίνει μόνος του σε ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να ενημερωθεί για ασφαλιστικά προγράμματα, καθώς δεν είναι ευχαριστημένοι από τις παροχές υγείας που παρέχει «δωρεάν» το ελληνικό κράτος στους πολίτες.

Για τις εξελίξεις στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, τις τάσεις των καταναλωτών και τα προγράμματα υγείας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος, σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία κ. Διονύσιος Παπαοικονόμου. Ο κ. Παπαοικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης ευνοούνται ορισμένοι κλάδοι και μέσα σε αυτούς είναι και ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Πράγματι η οικονομική κρίση ευνοεί κάποιους κλάδους. Ο ασφαλιστικός κλάδος, σίγουρα είναι ένας από τους κλάδους που γνωρίζει σήμερα μεγάλη άνθιση και εξέλιξη. Το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται έμπρακτα η ανάγκη για την ιδιωτική ασφάλιση. Πόσο μάλλον μέσα στα επόμενα χρόνια που ακούμε ενδεχόμενα ασφαλιστικά ταμεία να μην υπάρχουν καν, τουλάχιστον με τη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα», επισημαίνει ο κ. Διονύσης Παπαοικονόμου.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαοικονόμου εάν σήμερα έχουν αυξηθεί τα συμβόλαια υγείας, σημειώνει: «Πράγματι έχουν αυξηθεί σήμερα τα συμβόλαια υγείας. Μέσα στο 2013 περιμέναμε ότι δύσκολα θα προκύψουν δουλειές πάνω σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από κόσμο που ψάχνονταν μόνος του για το θέμα της υγείας. Πλέον δεν χρειάζεται να πείσουμε κάποιον για το θέμα αυτό, γιατί βλέπει μόνος του την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία».

Τα οφέλη των προγραμμάτων

για τον καταναλωτή

Σχετικά με τα οφέλη των προγραμμάτων υγείας για τον καταναλωτή, ο κ. Παπαοικονόμου αναφέρει, ότι μέσα από ένα πρόγραμμα υγείας ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, ο καταναλωτής έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, πράγμα που σημαίνει, πρώτον, υψηλής ποιότητας υγεία, δεύτερον, υπάρχει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και τρίτον, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι υπάρχουν προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του μέσου πολίτη. «Οι εταιρείες δεν ζουν εκτός πραγματικότητας», αναφέρει ο Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος, προσθέτοντας: «Τα προγράμματα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών. Πράγματι σήμερα τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων βαίνουν μειωτικά, διότι οι εταιρείες δεν θέλουν προγράμματα για τους λίγους, αλλά προγράμματα προσιτά για όλους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά του Βόλου, στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται με το ίδιο ενδιαφέρον τόσο στον κλάδο υγείας όσο και στο συνταξιοδοτικό.

Πρόσφορο έδαφος στη Μαγνησία

για την ιδιωτική ασφάλεια

Οσον αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου για ιδιωτικές ασφάλειες σε επίπεδο Μαγνησίας, ο Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος Διονύσης Παπαοικονόμου, τονίζει: «Στην περιοχή μας έχουμε πολλά οφέλη. Σίγουρα στο Νομό Μαγνησίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος για την ιδιωτική ασφάλιση. Κατά κάποιο τρόπο θα έλεγα ότι είναι “παρθένο το έδαφος”. Ο κόσμος θέλει να μάθει τι σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση και έχει διάθεση να ενημερωθεί».

Μέσα στην οικονομική κρίση, οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου έχει το ρόλο της πρόληψης να δίνει λύσεις στα προβλήματα του πελάτη, πριν αυτά δημιουργηθούν.

Τέλος, ο κ. Παπαοικονόμου επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης ο κόσμος μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τόσο στο κομμάτι της υγείας όσο και στο κομμάτι της σύνταξης. Ο κόσμος χρειάζεται σωστή ενημέρωση, ουσιαστικά έχει ανάγκη από επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους, διανύουμε την εποχή της εξειδίκευσης, γι’ αυτό ο κόσμος θα πρέπει να εμπιστεύεται τους επαγγελματίες του είδους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου