ΤΟΠΙΚΑ

Εξι νεκροί σε τροχαία στη Θεσσαλία

εξι-νεκροί-σε-τροχαία-στη-θεσσαλία-54581

Είκοσι τροχαία ατυχήματα έναντι 33 τον αντίστοιχο μήνα του 2011 σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα μηνιαία απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας.

Ειδικότερα σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 5 το 2011), έξι σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2011) και 11 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 21 το 2011).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 32 παθόντες (έναντι 46 το 2011): έξι νεκροί, επτά βαριά τραυματίες και 19 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση της προτεραιότητας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και η έλλειψη προσοχής.

Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν 63.350 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.063 παραβάσεις: 1.358 για υπερβολική ταχύτητα, 192 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 148 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, 56 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 187 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 36 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 64 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 22 για φθαρμένα ελαστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου