ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε βραβεία You Smile σε σχολεία της Μαγνησίας

πέντε-βραβεία-you-smile-σε-σχολεία-της-μαγνησ-540708

Μαθητές απέδειξαν ότι «ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο» – Τι έκαναν 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 18ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς και 1ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών

Πέντε βραβεία You Smile απέσπασαν ισάριθμες σχολικές μονάδες της Μαγνησίας για τη δράση που ανέλαβαν, με σκοπό να… αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών, το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου με βάση τη σειρά κατάταξης είναι οι πέντε ανάμεσα στις 120 σχολικές μονάδες, που διακρίθηκαν στα 5α Μαθητικά Βραβεία You Smile Awards.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από τη 16η θέση της κατάταξης, παρουσίασε υπό τη διευθύντρια Διονυσία Μάσσιου, τις δράσεις πενταετίας που έχει αναλάβει με τους μαθητές του σχολείου να βοηθούν άλλα παιδιά. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικές δράσεις, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες μαθητών, που με τις δράσεις τους βοηθούν παιδιά στη δική τους ηλικία.

Ενα ηλεκτρονικό βιβλίο- παραμύθι στο οποίο πρωταγωνιστούν μαθητές, οι οποίοι γίνονται τα μαγικά αστέρια που θεραπεύουν παιδιά με καρκίνο και τους χαρίζουν το δώρο της ζωής, κάνοντάς τα να χαμογελούν, είναι η δράση που παρουσίασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς (δ’ τάξη) υπό τη διευθύντρια, Ζωή Γεροστάθη, με αποτέλεσμα να λάβει την 24η θέση.

Στην 28η θέση των Smile Awards το 1ο Δημοτικο Σχολείο Μηλεών, για τη δράση εθελοντισμού στην προστασία των θαλάσσιων ζώων με την παρακίνηση των δασκάλων τους και τη βοήθεια των γονέων τους. Οι μικροί μαθητές υιοθέτησαν μία θαλάσσια χελώνα και την περιέθαλψαν για έναν μήνα με τη βοήθεια των γονιών τους. «Οι μικροί μαθητές αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για τη βράβευσή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Στην 47η θέση το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου υπό τον διευθυντή Πασχάλη Δήμου. Οι μαθητές του σχολείου ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γράψουν ένα συγκινητικό γράμμα για τους μαθητές του Ορφανοτροφείου που εν μέσω καραντίνας δεν μπορούσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση γιατί τους έλειπε εξοπλισμός, το απηύθυναν σε μέλη του Κοινού των Μαγνήτων και στην Ομάδα Φιλελλήνων της Ελβετίας και οι «μεγάλοι φίλοι» του σχολείου ανέλαβαν να κάνουν δωρεά στο ίδρυμα με εξοπλισμό για τον οποίο υπήρχε ανάγκη.

Ανάμεσα στους νικητές και στην 68η θέση και οι λιλιπούτειοι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Βόλου, οι οποίοι υπό τη νηπιαγωγό τους, Σοφία Τσιγάρα, δημιούργησαν μία αφίσα για τη θάλασσα. «Θάλασσα η ζωή μας. Ας την προστατεύσουμε», το μήνυμα της αφίσας που είχε στο κέντρο της τη Γη και γύρω –γύρω οι μαθητές ζωγράφισαν τη θαλάσσια ζωή.

Η απονομή των βραβείων έγινε προχθές σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Στον υπαίθριο χώρο του Ble Azure πλημμυρισμένο από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, με κεντρικό μήνυμα «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!».

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων- πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα You Smile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η υφυπουργός Μεταναστευτικού και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Γιώργος Σταμάτης.

Οι 10 νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του You Smile, χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες, έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά που κατέθεσαν υποψηφιότητα έλαβαν τιμητικούς επαίνους.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του συνακόλουθου κλεισίματος των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία! Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου