ΤΟΠΙΚΑ

H «ομάδα κρούσης» στον Βόλο

h-ομάδα-κρούσης-στον-βόλο-54039

Ποιος προορίζεται για γραμματέας τοπικά, οι υποψηφιότητες για Κεντρική Επιτροπή – Τα πρόσωπα, που θα μπουν στο κυνήγι του σταυρού των μελών

Τη δική του «ομάδα κρούσης» στον Βόλο «χτίζει» ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας ως πολιτικό στόχο την ανανέωση του κόμματος με τη συμμετοχή νέων στην ηλικία ανθρώπων.

Εχοντας δώσει το στίγμα του, άναψε ήδη πράσινο φως στον στενό πυρήνα ανθρώπων, που βρίσκονται κοντά του τα τελευταία χρόνια στον νομό, για να ξεκινήσουν τις επαφές για την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων (Νομαρχιακή Επιτροπή, δημοτικές οργανώσεις), που μετά από πολύ καιρό θα είναι αιρετές και όχι διορισμένες. Οι κάλπες θα στηθούν σε όλον τον νομό στις 8 Μαΐου και αναμένεται να σηματοδοτήσουν την αφετηρία του νέου ξεκινήματος.

  • Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Αφετηρία των αλλαγών αυτών είναι το συνέδριο του κόμματος τον Μάιο, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει σημαντικά, μετά την απόφαση μαζί με τις κάλπες για την εκλογή συνέδρων και κομματικών οργάνων, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ θα συμμετέχουν σε εσωτερικό δημοψήφισμα για το νέο όνομα του κόμματος.

Το επικρατέστερο είναι ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αυτό στη Μαγνησία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες και ζυμώσεις. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σήμερα παρουσιάζει τον βασικό πυρήνα των στελεχών που προωθούνται για να αποτελέσουν τη νέα «ομάδα κρούσης».

Η βεντάλια… με τα νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για νέος γραμματέας στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας προορίζεται ο Νίκος Πολίτης, μηχανικός Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων. Ανήκει στη γενιά των 35άρηδων και βρίσκεται στον στενό πυρήνα της νέας ηγεσίας.

Ο κ. Πολίτης έχει ξεκινήσει ήδη επαφές σε συνεργασία με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Τσιμπανάκο για να συγκροτήσουν το βασικό κορμό της νέας Νομαρχιακής στην οποία η πλειοψηφία αναμένεται να έχει πολιτική αναφορά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Τσιμπανάκος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ έχοντας ήδη «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, είναι σε ανοιχτή γραμμή καθημερινά με τη Χαριλάου Τρικούπη, ώστε η διαδικασία της αυτοοργάνωσης και της πολιτικής ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει με βάση τον πολιτικό σχεδιασμό της ηγεσίας.

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε στη Μαγνησία με ποσοστό 66,8%, έναντι 33,2% που έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο. Αυτό σε μεγάλο βαθμό προϊδεάζει για τους συσχετισμούς δυνάμεων που θα δημιουργηθούν στη νέα Νομαρχιακή, οι οποίοι σαφώς θα είναι υπέρ του κ. Ανδρουλάκη.

Μαζί με τον Νίκο Πολίτη στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ο Απόστολος Παπατόλιας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ρήγα Φεραίου, ο Δημήτρης Λουφόπουλος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας, από την περιοχή του Ριζομύλου. Επίσης, βολιδοσκοπείται ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Τσιμέντων Νίκος Ζυγούρης, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το κόμμα ο Αντώνης Πολίτης, από τη Ζαγορά, στέλεχος του ΑΣ «Ζαγορίν», καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου Δημήτρης Σπανός.

Αναφορικά με τις γυναικείες συμμετοχές θεωρείται βέβαιο ότι θα αναμειχθεί με το κόμμα η Ματίνα Πρίγκου, αρχιτέκτονας, που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου, ενώ από τις παλιές «καραβάνες» εξετάζει να συμμετέχει εκ νέου η πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργώ», Σούλα Βακουφτσή.

Στο «στρατόπεδο» των Παπανδρεϊκών δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο ποιοι θα συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, μεταξύ των οποίων και ο Γαρύφαλλος Αντζούρης.

Επίσης, άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η νυν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φούλη Τσιώμου, που είναι μέλος επίσης της Κεντρικής Επιτροπής όπως και η Μαρία Γίτση, η οποία εκτός απροόπτου θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Βολιδοσκοπούνται για τη νέα Κεντρική Επιτροπή

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει και για τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει μετά το συνέδριο του κόμματος.

Για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ προορίζεται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τον Βόλο και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καλλικρατικούς δήμους.

Αναφορικά με τα μέλη του οργάνου οι πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι προωθείται η Ιωάννα Καραμαργιού, πολιτική μηχανικός, κόρη της πρώην δημοτική συμβούλου Βόλου Σούλας Μπαρτζώκα – Καραμαργιού. Η νεαρή πολιτικός μηχανικός βολιδοσκοπείται επίσης και για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο των επόμενων εθνικών εκλογών, όπως λένε οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι θα πράξουν για την Κεντρική Επιτροπή οι «Παπανδρεϊκοί». Στην απερχόμενη πάντως ΚΕ είναι εκλεγμένος ο Δημήτρης Κουτσούκος, ο οποίος δέχεται πιέσεις να είναι ξανά υποψήφιος. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσεις επίσης ο Σάκης Σκρίμπας.

Περιοδεία κλιμακίου σήμερα στη Μαγνησία

Περιοδεία σε δήμους της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Ανδρέα Σπυρόπουλο, σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι η περιοδεία γίνεται με σκοπό την επικοινωνία με τους πολίτες για τα ζητήματα της ακρίβειας, καθώς και για την αυτοοργάνωση της παράταξης που θα ολοκληρωθεί με την εκλογή Νομαρχιακής Επιτροπής και Δημοτικών οργανώσεων στις 8 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής: 11:00 στην πλατεία Αλμυρού, 12:30 στον πεζόδρομο Βελεστίνου, 13:30 στην πλατεία Στεφανοβικείου, 17:00 στην πλατεία Ζαγοράς και 19:30 στην πλατεία Αργαλαστής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου