ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών

συνάντηση-με-τον-εξωραϊστικό-σύλλογο-540313

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών «Αργοναύται», είχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας και αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τη δρομολόγηση λύσεων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της συνοικίας και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τόσο ο πρόεδρος κ.Κ.Βιδανόπουλος, όσο και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τη διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά.

Ενα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η αξιοποίηση του Πολυδύναμου Κοινωνικού Κέντρου στα Αϊβαλιώτικα. Ο κ. Σκοτινιώτης εξήγησε τις νομικές δεσμεύσεις που υπάρχουν και στο πλαίσιο αυτό ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη σωστή χρήση του ακινήτου.

Ενα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, κυρίως σε δρόμους όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορές από διάβρωση. Ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι ήδη, με τις παρεμβάσεις οδοποιίας που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, έχουν αντιμετωπιστεί σοβαρά προβλήματα της συγκεκριμένης συνοικίας, κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης του παραλιακού μετώπου Αλυκών, θα υπάρξει δυνατότητα υλοποίησης των παρεμβάσεων που απαιτούνται στην οδό Λεμάν και στο ύψος της Αγίας Ειρήνης, όπου έχει σημειωθεί κατάρρευση κρηπιδώματος. Ο Δήμος Βόλου έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να δώσει άδεια εκτέλεσης των έργων.

Αλλα θέματα που τέθηκαν από το Σύλλογο, ήταν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής Αϊβαλιώτικα, η επίσπευση των διαδικασιών για την τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ (το θέμα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), η ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Παγασών και η εξασφάλιση χώρου για τη στέγαση του Συλλόγου.

Τέλος, τέθηκαν ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως η ανάγκη αντιπλημμυρικού και αποχετευτικού έργου στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών και η γέφυρα στην περιοχή Αλιγαρορέματος, τα οποία αποτελούν αιτήματα και της Δημοτικής Αρχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου