ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης

προχωρά-από-την-περιφέρεια-θεσσαλίας-54026

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού κτιρίου της Κίτρινης Αποθήκης στον Βόλο. Το έργο βρίσκεται στο 40% της υλοποίησης.

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού ένταξης 10.500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας

Στην Κίτρινη Αποθήκη πρόκειται στεγαστεί το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και διεπιστημονικής Έρευνας «Technopolis Ιάσων». Μια σημαντική ακόμη παράμετρος του έργου είναι η μετατροπή τμήματος του ισογείου και του υπογείου σε χώρο έκθεσης για την ιστορία του καπνού στην περιοχή, καθώς ο Βόλος υπήρξε ένα από τα πέντε ελληνικά κέντρα καπνού. Το κτίριο κατασκευάσθηκε λίγο μετά το 1930, με σχέδια που είχαν συνταχθεί το 1926 από την εταιρεία καπνών «America Tobacco» για να χρησιμοποιηθεί ως καπναποθήκη και αργότερα περιήλθε στη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

«Με τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη δίνουμε ζωή σε ένα ιστορικό κτίριο του Βόλου και δημιουργούμε ένα σύγχρονο χώρο για την ανάπτυξη του Κέντρου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου