ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον από εταιρείες κρουαζιερόπλοιων

ενδιαφέρον-από-εταιρείες-κρουαζιερό-54016

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Διερευνητικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το Βόλο από εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, το οποίο διαφαίνεται το τελευταίο κυρίως τρίμηνο. Οι διερευνητικές επαφές εκδηλώνονται ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, με απώτερο στόχο να συμπεριληφθεί ο Βόλος μεταξύ των σταθμών του θαλάσσιου ταξιδιού στη Μεσόγειο, ενώ στο μεταξύ, αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica με 1.236 επιβάτες και 568 άτομα πλήρωμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο καταπλέει σήμερα στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας επιβάτες από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και άλλες περιοχές του πλανήτη, ενώ αναμένεται να αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα.

Οι επιβάτες θα κινηθούν προς Μετέωρα, Βόλο και Πήλιο στη διάρκεια της διαμονής τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολιγόωρης παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας.

Στο μεταξύ, διίστανται οι απόψεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν οι διεθνείς εξελίξεις στο πεδίο της κρουαζιέρας, καθώς ορισμένοι εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους, ενώ στον αντίποδα καταγράφονται αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκπρόσωπος του τοπικού ναυτιλιακού γραφείου Παπαγεωργίου, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής είναι σταθερός ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να καταπλεύσουν στην περιοχή μας και κυμαίνεται στα περσινά, κατά μέσο όρο, επίπεδα, ενώ στο μεταξύ υπάρχουν νέες εταιρείες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού ναυτιλιακού γραφείου επισημαίνει ότι ο Βόλος έχει εισέλθει δυναμικά στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας, ενώ εκφράζει την άποψη ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων, θα στραφεί ενδεχομένως το ενδιαφέρον διαφόρων εταιριών προς την περιοχή μας.

Την ικανοποίησή του για τις φετινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια της θερινής περιόδου διατυπώνει παράλληλα ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκόπελο, υπογραμμίζοντας ότι «η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων είναι ικανοποιητική, αλλά από τουριστικής άποψης είναι καταστροφικά όσα συμβαίνουν». Η τάση είναι σαφέστατα αυξητική, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς αναμένονται 13 κρουαζιερόπλοια φέτος έναντι 9 την αντίστοιχη περσινή σεζόν, από Μάιο έως Οκτώβριο. Παράλληλα ο ίδιος επιχειρηματίας διατυπώνει την πεποίθηση ότι «οι διεθνείς εξελίξεις δεν επηρεάζουν τον τουρισμό κρουαζιέρας στο κεντρικό Αιγαίο αλλά ενδεχομένως θα μας επηρεάσουν το 2017».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου