ΤΟΠΙΚΑ

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Young Endeavor την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί

το-ιστιοπλοϊκό-σκάφος-young-endeavor-την-ερχόμενη-539515

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Young Endeavor την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί

Λιμάνι στο Βόλο, πιάνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού Young Endeavor, που κάνει το γύρο του κόσμου με τον παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό τρόπο.

Ο κατάπλους του σκάφους στο… αγκυροβόλιο της Αργούς, αναμένεται να αποτελέσει μιας πρώτης τάξης τουριστική προβολή για την περιοχή δεδομένου ότι το ταξίδι του Young Endeavor παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο μέσω διαδικτύου.

Το σκάφος θα ρίξει άγκυρα στις 10 το πρωί της ερχόμενη Δευτέρας. Θα το υποδεχθούν στη θάλασσα ιστιοπλοϊκά του Βόλου, που θα το συνοδεύσουν μέχρι μέσα στο λιμάνι. Στην ξηρά την υποδοχή θα αναλάβει κλιμάκιο της δημοτικής αρχής, ενώ την Τρίτη 5 Μαΐου, στην πόλη θα παρευρεθεί και ο Αυστραλιανός Πρέσβης στην Αθήνα.

Το σκάφος θα είναι επισκέψιμο από το κοινό σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Σημειώνεται ότι ο Βόλος θα είναι το μοναδικό λιμάνι – σταθμός του Young Endeavor στην Ελλάδα.

Το σκάφος ξεκίνησε να κάνει το γύρο του κόσμου με τον παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο με 36 άτομα πλήρωμα, αξιωματικούς και προσωπικό, με προορισμό την Καλλίπολη της Τουρκίας όπου χιλιάδες Αυστραλοί είχαν χάσει τη ζωή τους από τους Τούρκους στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σε όποια πόλη – λιμάνι κάνει στάση το συγκεκριμένο ιστιοφόρο αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεωργία Τοκαλή – Μποντού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου