ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αγόρασαν ΙΧ και δεν μπορούν να πάρουν την άδεια…

αγόρασαν-ιχ-και-δεν-μπορούν-να-πάρουν-τ-53951

Καταγγελία 65χρονης Βολιώτισσας – Η αρμόδια υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών απουσιάζει με άδεια και δεν υπάρχει αντικαταστάτρια

Αγόρασαν αυτοκίνητο για την επιχείρησή τους και ενώ εξόφλησαν το όχημα και διεκπεραίωσαν τη διαδικασία για την κυκλοφορία του δεν μπορούν να πάρουν την άδεια και τις πινακίδες. Η αρμόδια υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών για να δώσει την έγκριση για τη μεικτή χρήση απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού και δεν υπάρχει αντικαταστάτρια!

Απίστευτη ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη καταγγέλλει ότι υφίστανται 65χρονη Βολιώτισσα και η οικογένειά της. «Από τις 20 Μαΐου βρισκόμαστε σε αναμονή, ενώ το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για την επιχείρηση» αναφέρει.

«Παραγγείλαμε το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο και το εξοφλήσαμε. Ξεκινήσαμε κανονικά τη διαδικασία για την άδεια κυκλοφορίας μέσω γραφείου διεκπεραίωσης. Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα υποβλήθηκαν. Όμως ακόμη δεν έχουμε πάρει την άδεια», περιγράφει.

Η 65χρονη δηλώνει απηυδισμένη καθώς ενώ έχουν περάσει δέκα μέρες και ακόμη βρίσκονται στην αναμονή. «Η μισή άδεια εκδίδεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών στη Μαγνησία και η άλλη μισή από το υπουργείο Μεταφορών.

Από το Μηχανολογικό έχει διεκπεραιωθεί η διαδικασία. Όμως από το υπουργείο εκκρεμεί. Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο για να δούμε τι συμβαίνει. Όμως, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν στο τηλέφωνο», αναφέρει.

Τελικά η οικογένεια ενημερώθηκε ότι η αρμόδια υπάλληλος απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού. «Δεν γνωρίζουμε πότε θα λυθεί το θέμα. Επιτέλους το χρειαζόμαστε το αυτοκίνητο. Είναι απερίγραπτη η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα και ο ψυχολογικός πόλεμος», αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μηχανολογικό προσπαθεί να δώσει λύση και να ξεπεράσει τη δυσκολία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Πράγματι η 65χρονη έχει όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Από το Γραφείο Διεκπεραίωσης Αυτοκινήτων που ανέλαβε την υπόθεση ενημέρωσαν ότι το όχημα έχει λάθει αριθμό κυκλοφορίας. «Πρέπει να βγει η άδεια τύπου που θα το χαρακτηρίζει μεικτής χρήσης από το υπουργείο Μεταφορών. Το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την αντιπροσωπεία ούτε με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο διευθυντής Ηλίας Τσαμπίρας ενημέρωσε ότι μόλις φθάσει η καταχώρηση και ενημερωθεί το σύστημα η Διεύθυνση θα μπορέσει να δώσει την άδεια και τις πινακίδες. Υπάρχει σε εξέλιξη ηλεκτρονική αλληλογραφία», επισημάνθηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου