ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι επανασυνδέσεις ρεύματος από τη ΔΕΗ

ξεκινούν-οι-επανασυνδέσεις-ρεύματος-538588

Γιορτές με… αναμμένα φώτα θα κάνουν δεκάδες οικογένειες στο Βόλο και στη Μαγνησία, που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Oι επανασυνδέσεις όπως όλα δείχνουν είναι θέμα λίγων 24ωρων, στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης που πήρε την περασμένη Κυριακή, μετά από σύσκεψη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η τοπική τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο της ΔΕΗ, του Δήμου Βόλου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τις δύο πρώτες μέρες, τόσο στους Δήμους της Μαγνησίας, όσο και στις ενορίες των Εκκλησιών και να ανάψει το… πράσινο φως, προκειμένου να πιάσουν δουλειά τα συνεργεία της Επιχείρησης που θα κάνουν τις επανασυνδέσεις στις ιδιοκτησίες εκείνες, στις οποίες έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου, κ. Απόστολο Παντσά, ο Δήμος απέστειλε χθες στη ΔΕΗ τη λίστα με τα στοιχεία των 22 δημοτών του που είχαν προσέλθει μέχρι και αργά το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρόνοιας (στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας και είχαν συμπληρώσει την αίτηση, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει το Υπουργείο προς την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία με τη σειρά της την απέστειλε σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Την ώρα που χθες οι αιτήσεις στο Δήμο Βόλου, από επτά που ήταν την πρώτη μέρα, έφταναν αργά το μεσημέρι τις 22, δεν είχε γίνει γνωστός ο αντίστοιχος αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας, όπως και ο αντίστοιχος αριθμός που είχε υποβληθεί μετά από εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος στις ενορίες των Ιερών Ναών που ανήκουν στη δικαιοδοσία της. Η Μητρόπολη κινήθηκε μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποστείλει μέσα στην εβδομάδα σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας η Εκκλησία της Ελλάδος.

Οι πρώτες επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Βόλου, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Απόστολος Παντσάς, που έσπευσε να επαναλάβει την έκκλησή του σε όλους όσοι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους και οι οποίοι είναι επωφελούμενοι και από τις προνοιακές δομές του Δήμου (σίτιση από το Δήμο, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επωφελούμενοι από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, άποροι, κ.λπ.), να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (τηλ. 24213/ 53134).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου