ΤΟΠΙΚΑ

Συμμαχία για το νερό… με τους εργαζόμενους στους δήμους

συμμαχία-για-το-νερό-με-τους-εργαζόμε-538065

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, είχαν εκπρόσωποι της «Συμμαχίας για το Νερό» στο κτήριο Σπίρερ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας, συζήτησαν «για τη μόλυνση του Παγασητικού και την πρόθεση της δημοτικής αρχής Βόλου για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού, ως απαρχή ιδιωτικοποίησης όλης της ΔΕΥΑΜΒ, ευθυγραμμιζόμενη με τις μνημονιακές επιταγές.

Η συζήτηση ήταν γόνιμη σε όλα τα επίπεδα και διαπιστώθηκε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός, είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ, που θα ανοίξει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών-φιλέτων του Δήμου Βόλου.

Επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στον Βιολογικό και στην ΔΕΥΑΜΒ, να σταματήσει η τεχνητή απαξίωση τους από τη δημοτική αρχή Βόλου και να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός, για να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού.

Οι δύο πλευρές υπερασπίζονται την άποψη ότι το νερό δεν πωλείται, είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό και όποιος επιχειρήσει να το ξεπουλήσει βάσει μνημονιακών πολιτικών ή ιδίων συμφερόντων, θα μας βρει ενωμένους σε ένα παλλαϊκό κίνημα απέναντι του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου