ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες για την άγρια ληστεία περιπτερούχου στον Βόλο

καταδίκες-για-την-άγρια-ληστεία-περιπ-537968

Ποινές σε τρεις κατηγορούμενους από 3 έως 6 χρόνια για άγρια ληστεία στον Βόλο

Ποινές φυλάκισης από 3 έτη έως κάθειρξη 6 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε τρεις Βολιώτες, που τον Μάιο του 2014 επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου στον Βόλο και χτυπώντας τη της άρπαξαν τη τσάντα της, που περιείχε ποσό 2.400 ευρώ.

Η 56χρονη περιέγραψε χθες στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε. Ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από την εργασία της εμφανίστηκαν ξαφνικά δύο άνδρες με κράνη.

Ο ένας κρατούσε πιστόλι και τη χτύπησε με την κάννη στο κεφάλι αλλεπάλληλες φορές, ενώ ο δεύτερος της άρπαξε την τσάντα.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο με αυτοκίνητο, καθώς ένα τρίτο άτομο τους περίμενε σε αυτό σε κοντινή απόσταση από το περίπτερο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε προχωρήσει άμεσα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν την επόμενη μέρα και ομολόγησαν την πράξη τους. Η Αστυνομία είχε εντοπίσει και το όπλο τους, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν απομίμηση ρέπλικα.

Επρόκειτο για τρεις Βολιώτες, δύο αδέρφια και ένα τρίτο άτομο, ιδιαίτερα νέους σε ηλικία τότε, από 18 ως 20 ετών. Μετά τη σύλληψή τους επέστρεψαν τα χρήματα στην παθούσα και ζήτησαν «συγγνώμη».

Η γυναίκα επισήμανε στο δικαστήριο ότι μετά τη ληστεία είχε τουλάχιστον δύο τραύματα στο κεφάλι, ένα στο μέτωπο και ένα στο πίσω μέρος. Οι κατηγορούμενοι της επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα.

Τη χτύπησαν βάναυσα προκειμένου να τη ληστέψουν. Οταν απομακρύνθηκαν από το σημείο, γείτονας καταστηματάρχης τη βοήθησε για να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες, καθώς ήταν σε κατάσταση σοκ.

Ακόμη, είπε ότι οι δράστες σκότωσαν την προηγούμενη της ληστείας τον σκύλο της, που φρόντιζε στην περιοχή εργασίας της.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά μετά από πολλές αναβολές.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πάλι «συγγνώμη», είπαν ότι είναι μετανιωμένοι για τις πράξεις τους και τόνισαν ότι δεν έχουν απασχολήσει ξανά με παρόμοιες πράξεις και σήμερα έχουν δικές τους επιχειρήσεις.

Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη έξι ετών εφέσιμη στον δράστη που χτύπησε τη γυναίκα στο κεφάλι με το πιστόλι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστεία και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και ποινές φυλάκισης 3 και 4 ετών στους άλλους δύο με αναστολή για το αδίκημα της ληστείας.

Αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους δύο από τους καταδικασθέντες και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και στους τρεις.

Μετά τη δίκη οι καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου