ΤΟΠΙΚΑ

Νέος Πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

νέος-πρεσβύτερος-στη-μητρόπολη-δημητ-536928

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εθελοντή Διακόνου π. Ευσταθίου Τρικεριώτη τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Βόλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους πιστού λαού.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι: «η ιεροσύνη είναι δώρο του Θεού και το έργο της είναι η διακονία του ανθρωπίνου προσώπου, με σκοπό την κατά Χριστόν τελείωση και σωτηρία του…». Επεσήμανε τη δραστηριότητα του νέου Ιερέως στο χώρο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, μετά την αποστρατεία του από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τόνισε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις ν’ ανταποκριθεί στη νέα του αποστολή, υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, πλέον, στην κοινωνία μας.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, επαίνεσε και ευχαρίστησε τον ιερό Κλήρο της Τοπικής μας Εκκλησίας για το πολυποίκιλο έργο του: «Εχουμε Κλήρο άξιο της αποστολής του. Δεν είμαστε αναμάρτητοι, αλλά είμαστε αγωνιστές. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Διαθέτουμε, όμως, τη φιλαδελφεία και τη μεταξύ μας αγάπη…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου