ΤΟΠΙΚΑ

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

οι-πρώτοι-υπόγειοι-κάδοι-53646
Αρχισαν να τοποθετούνται οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι περισυλλογής οικιακών απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης τους οποίους έχει αποφασίσει να τοποθετήσει ο Δήμος Βόλου σε διάφορα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Η αρχή έχει ήδη γίνει εδώ και μερικές μέρες με τα πρώτα δύο ζεύγη απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, πέριξ της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας και ειδικότερα στη διασταύρωση Λ. Ειρήνης και Δορυλαίου και Μαγνησίας και Χρ. Λούλη.

Σύμφωνα με τη νέα Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου όλα τα ζεύγη των υπόγειων κάδων, δεκατέσσερα συνολικά, που έχουν αποφασιστεί από το Δήμο Βόλου θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου περίπου.

Σημειώνεται πως στα δεκατέσσερα σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας όπου θα γίνουν υπόγειες κατασκευές διαστάσεων πλάτους τεσσάρων μέτρων και δύο μέτρων ύψους, όπου θα τοποθετούνται ένας κάδος ανακύκλωσης και ένας κάδος οικιακών απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου έχουν χωρητικότητα πολύ μεγαλύτερη από τους κάδους που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, καθώς ο καθένας τους έχει χωρητικότητα 3.000 λίτρα . Στην επιφάνειά τους τα σημεία υπογειοποίησης των κάδων θα είναι επιστρωμένα με χόρτο ή με φυσική πέτρα, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται δύο – τρεις φορές κάθε εβδομάδα από απορριμματοφόρο που θα είναι εφοδιασμένο με γερανό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το συγκεκριμένο σύστημα αποκομιδής έχει υιοθετήσει ο Δήμος Περιστερίου στην Αττική, ενώ εφαρμόζεται και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Νορβηγία κ.α.

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα πρώτα ζεύγη υπόγειων κάδων που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου αποφασίστηκαν με κριτήριο ότι αποτελούν κεντρικά σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται σημαντική συγκέντρωση καταστημάτων, κυρίως εστίασης, επομένως είναι αρκετά συχνή και η συγκέντρωση πολλών οργανικών απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ είναι και κεντρικά σημεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, από τα οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες με ή χωρίς τα αυτοκίνητά τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Βόλου τα σημεία όπου θα γίνουν οι υπόγειες κατασκευές για τους κάδους είναι τα παρακάτω:
Στη συμβολή των οδών Γ. Δήμου με Κύπρου (τρίγωνο παιδικής χαράς), στην αρχή της οδού Αργοναυτών (έναντι ουζερί Παπαδή), Αργοναυτών – Καρτάλη (έναντι εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ), Αργοναυτών (ουζερί Παραγάδι), Ιάσονος (μπροστά από το Αχίλλειον), Ιάσονος (Κύματα), Ερμού με Κ. Καρτάλη, Πλατεία Ελευθερίας (επί της οδού Ανθίμου Γαζή), στο Ενυδρείο στο παραλιακό μέτωπο. Λ. Ειρήνης στη Νέα Ιωνία (στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο στη στάση απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς), στο τρίγωνο Ευαγγελιστρίας επί της οδού Δορυλαίου, στην οδό Μαιάνδρου, στην Αγίου Δημητρίου (εκκλησία) και στο τρίγωνο Αναλήψεως με Παγασών.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου