ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η πληρωμή δωρόσημου στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους

ξεκίνησε-η-πληρωμή-δωρόσημου-στους-ερ-536076

Από χθες ξεκίνησε από το τοπικό υποκατάστημα μισθωτών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) η καταβολή του δωροσήμου Πάσχα 2019 ( α’ τετραμήνου) στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

Η πληρωμή για όσους πληρωθούν με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού έγινε χθες, ενώ για όσους πληρωθούν, μέσω των υποκαταστημάτων μισθωτών του ΕΦΚΑ ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι 16/5 και, συγκεκριμένα, τις ημερομηνίες 24/4 και 7, 9, 16/5, εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στον Βόλο. Τα δικαιολογητικά πληρωμής για τους δικαιούχους είναι τα εξής: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ΑΜΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η καταβολή του δωροσήμου Αυγούστου 2019, καθώς και οι επόμενες καταβολές, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά, μέσω τραπεζών, λόγω εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 8/2019) (Οργανισμός ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία τμημάτων Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ.

Ως εκ τούτου, οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να προσέλθουν στα τμήματα μητρώου μισθωτών του ΕΦΚΑ, προκειμένου να τον δηλώσουν. Για περισσότερες πληροφορίες, πρέπει να απευθυνθούν στο υποκατάστημα του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου