ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για τον κόμβο καρμανιόλα στη Λαρίσης

πράσινο-φως-για-τον-κόμβο-καρμανιόλα-σ-535926

Πράσινο φως από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) για παρεμβάσεις στον κόμβο καρμανιόλα, στη διασταύρωση της Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και της Παλιάς Εθνικής Οδού, στο ύψος του Βερτζίνη, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα αλλά και θανατηφόρα δυστυχήματα.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενέκρινε εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο.

Η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών θα γίνει ως εξής: επί της Λαρίσης με κατεύθυνση προς Λάρισα, για να επιτρέπεται κίνηση οχημάτων ευθεία και αριστερά, επί της Λαρίσης προς Βόλο, για να επιτρέπεται κίνηση οχημάτων ευθεία και δεξιά, και επί της Παλιάς Εθνικής Οδού, οι οποίοι θα επιτρέπουν κίνηση αριστερά προς Λάρισα και δεξιά προς Βόλο.

Επίσης θα ενισχυθεί η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, και θα δοθεί μεγάλη έμφαση στον ανασχεδιασμό των στηθαίων ασφαλείας σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές.

Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να εγκριθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν εφαρμοστούν.

Όπως είχε καταγράψει σε δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αφορμή τις παρεμβάσεις που προωθούνται από το Δήμο Βόλου, στον συγκεκριμένο κόμβο δημιουργείται δαιδαλώδες τοπίο λόγω των δρόμων που διασταυρώνονται, υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και βαρέων οχημάτων, ενώ οι χρήστες του οδοστρώματος δεν έχουν ορατότητα κατά την είσοδό τους από παραδρόμους στην Εθνική, λόγω υψομετρικής διαφοράς των δρόμων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου