ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος συνθημάτων και πυροβολισμών!

στόχος-συνθημάτων-και-πυροβολισμών-535335

Σημάδια από τέσσερις πυροβολισμούς με αεροβόλο όπλο στην τζαμαρία, καθώς και συνθήματα και σύμβολα με σπρέι, απομεινάρια επίθεσης που δέχθηκε ξημερώματα Κυριακής το φαρμακείο του Θωμά Κλημόπουλου, προκάλεσε θύελλα ανακοινώσεων καταδίκης, ενώ έδωσε το έναυσμα για αντιφασιστικό συλλαλητήριο, αύριο το απόγευμα, από την πλατεία Ελευθερίας.

«Οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης είναι από το χώρο του φασισμού και ανθρώπους που κινούνται στο σκοτάδι. Τίποτα, όμως, δεν θα εμποδίσει τη δική μας δράση για την υπεράσπιση των συμπολιτών που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα της κρίσης και των μνημονίων. Απάντηση στο φασισμό είναι η Δημοκρατία», δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Θωμάς Κλημόπουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, λίγο πριν την έναρξη της ανοικτής γενικής συνέλευσης της δημοτικής παράταξης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Οι Δρόμοι Συνεργασίας

Η επίθεση στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Βόλου, στην οδό Γκλαβάνη και Τ. Οικονομάκη, συζητήθηκε και στη χθεσινή ανοικτή Γενική Συνέλευση που είχαν οι Δρόμοι Συνεργασίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου από τους Δρόμους Συνεργασίας Γιαν. Μολοχίδης αποκάλυψε ότι οι θρασύδειλοι δράστες συνέχισαν και χθες τις… ζωγραφιές τους, καθώς στο απέναντι από φαρμακείο κτίριο έγραψαν « σκ… στους ΑΝΤΙΦΑ», καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου είναι γνωστό μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης Βόλου. «Δεν μας πτοούν οι φοβέρες τους», είπε ο Γ. Μολοχίδης, που σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό κόσμο.

Ο Ι. Αποστολάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι αύριο στις 5 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ η Διαλεχτή Τσιτούμη πρότεινε και έγινε αποδεκτή από το σώμα η πρότασή να εκδοθεί από τη συνέλευση ψήφισμα διαμαρτυρίας για την επίθεση. Μιλώντας στην ίδια συνέλευση ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κλημόπουλος είπε ότι η επίθεση είναι επίθεση εναντίον της παράταξης για να σημειώσει σε ειρωνικό ύφος ότι «εκείνο που θέλω να πω και δημόσια είναι ότι …τρέμω από το φόβο μου».

Καταδίκη

Την επίθεση κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το πρωί το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου, προκειμένου εκφράσει στον κ. Κλημόπουλο τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης, «η Δημοτική Αρχή έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό, το νεοναζισμό και σε φαινόμενα κοινωνικής βίας και ανομίας, απέναντι στα οποία απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμπαράταξη, πολλώ μάλλον που δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στην πόλη μας τέτοιες επιθέσεις».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας καταδίκασε απερίφραστα την «άνανδρη φασιστική επίθεση στο φαρμακείο του συνάδελφου μας Θωμά Κλημόπουλου τις τελευταίες ώρες. Τα αεροβόλα όπλα και τα ναζιστικά σύμβολα θυμίζουν άλλες μακρινές εποχές που οι πολίτες της πόλης μας δεν θέλουν να τις θυμούνται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταγγέλλουν την στοχοποίηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής και δημοτικού συμβούλου Βόλου, με την αυτοδιοικητική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» Θωμά Κλημόπουλου, «από τραμπούκους φασίστες οι οποίοι προσπαθούν να ξαναστήσουν τα τάγματα εφόδου, πραγματοποιώντας περιπολίες και ύπουλες επιθέσεις, πάντα νύχτα. Το φαρμακείο του συντρόφου μας δέχτηκε επίθεση, τα ξημερώματα της Κυριακής, με τέσσερις πυροβολισμούς, αναγραφή ναζιστικών συμβόλων και εμετικών συνθημάτων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά στους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους ότι ο εκφοβισμός, και η θρασυδειλία τους δεν έχουν πέραση στον Βόλο. Αν νομίζουν πως καλυμμένοι μέσα στη νύχτα μπορούν να εκβιάζουν, να απειλούν, να πυροβολούν, και να αφήνουν το απεχθές αποτύπωμά τους, ας μάθουν πως δεν θα τους περάσει. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτή τη νέα πρόκληση.»

Σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Μουτσινάς, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο φαρμακείο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θωμά Κλημόπουλου, ενός αγωνιστή που υπηρετεί με συνέπεια τα πιστεύω του. Όποιος διαφωνεί με τις ιδέες του μπορεί να το εκφράζει μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι’ αν αυτή ασκείται, εκτός των άλλων έχει στόχο την τρομοκράτηση, τον αποπροσανατολισμό και την αδρανοποίηση των πολιτών».

Σχετικά με την επίθεση, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» δήλωσε: «Η στοχοποίηση και η απόπειρα τρομοκράτησης της Αριστεράς και συνολικά της δημοκρατικής και προοδευτικής κοινωνίας, θα πέσει στο κενό. Οι προσπάθειες επιστροφής στο μαύρο παρελθόν της ακροδεξιάς, του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της πονικοποίησης του φρονήματος θα πρέπει να απομονωθούν και να καταγγελθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών και των φορέων της περιοχής».

Την επίθεση καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, αναφέροντας ότι «οι στόχοι που αναγράφηκαν στο φαρμακείο με τις σφαίρες από αεροβόλο όπλο παραπέμπουν σε φασιστική απειλή, χωρίς παρολαυτά να υπάρχει ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από συγκεκριμένο χώρο.»

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο

«Η φασιστική επίθεση που δέχτηκε το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπολου, με φασιστικά συνθήματα αλλά και με σφαίρες αεροβόλου όπλου, αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή προειδοποίηση και πρόκληση για όλο το μαζικό κίνημα της περιοχής μας. Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Βόλου στοχοποιείται ένα στέλεχος της Αριστεράς γνωστό για τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και στην πάλη ενάντια στο φασισμό», αναφέρει σε ανακοίνωση η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και καλεί σε Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, αύριο Τετάρτη, στις 5μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Θωμά Κλημόπουλο εξέδωσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου