ΤΟΠΙΚΑ

Προσκλητήριο για συμπόρευση από τον Στ. Ξεκαλάκη

προσκλητήριο-για-συμπόρευση-από-τον-σ-534020

Ως εναρκτήριο λάκτισμα για την εκκίνηση των διαδικασιών που θα ενώσουν την Προοδευτική Παράταξη χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης στην ομιλία του στο Βόλο τις τελευταίες εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Ξεκαλάκη, η πρόσκληση αφορά όλους τους πολίτες και τα στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν, αλλά παραμένουν στον προοδευτικό χώρο, ενώ αναφερόμενος στην πολιτική στόχευση της Δημοκρατικής συμπαράταξης ανέφερε ότι: «θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές».

Ο κ. Ξεκαλάκης έκανε ειδική αναφορά στο Ποτάμι λέγοντας ότι: «αποτελεί όμορο ιδεολογικά κομματικό χώρο μ’ εμάς και συμμετέχει στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο» και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας, αφού όπως είπε, υπάρχει κοινή βάση για συμπόρευση.

«Θέλουμε μαζί μας όλους τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια είτε γύρισαν την πλάτη στο Κίνημα, είτε οδηγήθηκαν σε πολιτική αγρανάπαυση. Προχωράμε όλοι μαζί. Αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο, αλλά για να είναι και γόνιμο, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της δεοντολογίας, της ηθικής και της δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Για τα επόμενα βήματα ο κ. Ξεκαλάκης ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο επικείμενο συνέδριο του Ιουνίου που κατά τη γνώμη του πρέπει να είναι ανοικτό – δημοκρατικό – πολυπληθές – αντιπροσωπευτικό – ουσιαστικό.

«Για να έχουν νόημα όλα αυτά, το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι «οικογενειακό»», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ξεκαλάκη, το ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενο στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων «πρέπει να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης απέναντι στην ΝΔ και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επανακαταλάβει τη θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό στερέωμα». «Πρέπει να διορθωθεί η πολιτική ανορθογραφία, που υπήρχε στον τόπο από το 2012», κατέληξε.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και κάνουν λόγο για μία πιθανή συνεργασία με το κίνημα, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και επιλέγει μια ιδεοληπτική διαχείριση στη διαπραγμάτευση, η οποία τελικά είναι σε λάθος βάση και εις βάρος του ελληνικού λαού.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο πρώην βουλευτής Τρικάλων Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι ήρθε η ώρα η Κεντροαριστερά να προβεί σε κινήσεις ανασυγκρότησης που θα φέρουν την ιστορική δημοκρατική παράταξη του τόπου σε μία νέα εποχή, για να ακολουθήσει μια τροχιά, μία πορεία προς τη νέα Ελλάδα με πολιτικό όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Εσπευσε, ωστόσο, να σημειώσει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ενιαία έκφραση και στόχευση για αυτό και ζήτησε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής όλων των κινήσεων στο νέο φορέα. «Εάν είναι να φτιάξουμε ένα ΠΑΣΟΚ Plus» δεν έχει κανένα νόημα παρατήρησε ο πρώην βουλευτής, εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανησυχία της ΔΗΜΑΡ για το πώς θα διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων, αφού ο τρόπος που θα εκλεγούν οι σύνεδροι του Ιουνίου αποτελεί εδώ και καιρό το μεγάλο «αγκάθι» του νέου εγχειρήματος.

Εκ μέρους του ΚΗΔΙΣΟ εξάλλου ο Πασχάλης Τόσιος, μέλος της Γραμματείας του ΚΙΔΗΣΟ, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «υπερασπιζόμαστε όλοι πλέον σήμερα, από κοινού τις σωτήριες προσπάθειες κατά το κρίσιμο διάστημα διάσωσης της χώρας. Τώρα που επικρατούν οι ψύχραιμες φωνές και καταρρέουν τα μυθεύματα, πιάνουμε από την αρχή το νήμα με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και αλληλοσεβασμό», ενώ επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Λεωνίδας Αλατάς, εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν και αρκετά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου