ΤΟΠΙΚΑ

Ως …δάσος αποτυπώνεται το δημοτικό γκαράζ στη Ν. Ιωνία

ως-δάσος-αποτυπώνεται-το-δημοτικό-γκ-532838

Ως δάσος αποτυπώνεται το δημοτικό γκαράζ στη Ν. Ιωνία. Η υποδομή σβήνει από το… χάρτη και εμφανίζεται ως δασική έκταση. Αλλά και οι δεξαμενές ύδρευσης στον Άγιο Λαυρέντιο, «χάνονται» σε πυκνόφυτες δασικές εκτάσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου… Δεκάδες είναι ακόμη τα γεωτεμάχια στις τοπικές κοινότητες, μέρος των οποίων ή και ολόκληρα αποτυπώνονται ως δάση στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, είχε συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και στελέχη του Τμήματος Ακίνητης Περιουσίας, προκειμένου να καταγραφτούν οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών για την περίπτωση του καλλικρατικού δήμου.

Ήδη από την υπηρεσία έχει γίνει καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου, στην οποία περιλαμβάνονται ελαιοπερίβολα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκοτόπια. Αυτές οι εκτάσεις που ανήκουν στο Ε9 του Δήμου Βόλου, δίνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, οι οποίοι καταβάλλουν ενοίκιο. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται η δημοτική περιουσία και τα δημοτικά ταμεία έχουν ένα επιπλέον έσοδο.

Ωστόσο, η ανάρτηση των δασικών χαρτών «ψαλιδίζει» το… Ε9 του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τους χάρτες, γεωτεμάχια -ολόκληρα ή μέρος αυτών- παρουσιάζονται ως δάση, το ίδιο συμβαίνει σε βοσκοτόπια, ακόμη και εγκαταστάσεις στη Ν. Ιωνίας, όπως για παράδειγμα το δημοτικό γκαράζ, με αποτέλεσμα να θίγεται η δημοτική περιουσία.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, αυτή την περίοδο επιχειρείται σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να αποτυπωθούν τα λάθη των δασικών χαρτών, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η υποβολή αντιρρήσεων από το Τμήμα Δημοτικής Ακίνητης περιουσίας, ώστε να μη χαθούν πολύτιμες εκτάσεις.

Ένας – ένας οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων θα υποδεικνύουν τα όρια του κάθε γεωτεμαχίου, θα ακολουθήσουν αυτοψίες και θα συνταχθούν οι φάκελοι ανά τοπική κοινότητα.

Η καταγραφή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρήσεων. Ήδη στην Υπηρεσία Ακίνητης Περιουσίας έχει αποσπαστεί και δεύτερη μηχανικός που θα συμβάλλει στην καταγραφή των στρεβλώσεων που προκαλούν οι δασικοί χάρτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου