ΤΟΠΙΚΑ

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων η εταιρεία Βιοενέργεια

στη-ρύθμιση-των-100-δόσεων-η-εταιρεία-βιο-532417

Για τα χρήματα που οφείλει σε ΣΥΔΙΣΑ και ΑΝΕΒΟ από την εκμετάλλευση βιοαερίου στο ΧΥΤΑ

Ενταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων ζήτησε η εταιρεία Βιοενέργεια που χρωστά στο Δήμο Βόλου, ποσό μεγαλύτερο από μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, κ. Κ. Γανωτή, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τα οποία έχασε η εταιρεία, η Βιοενέργεια απευθύνθηκε στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να καταβάλλει τα χρήματα που χρωστά από το 2009 σε 100 δόσεις.

Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του η εταιρεία Βιοενέργεια, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται σωστή επίστρωση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να μην παράγεται η υπολογιζόμενη ποσότητα βιοαερίου.

Με την απόφαση ανά χείρας, ΑΝΕΒΟ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου) και ΣΥΔΙΣΑ (Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας) θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν όλα τα νομικά όπλα που διαθέτουν για να μπουν στα δημοτικά ταμεία χρήματα που οφείλονται από το 2009.

Η Βιοενέργεια όμως απευθύνθηκε στα δημοτικά ταμεία και ζήτησε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Βιοενέργεια είχε υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Βόλου, για την εκμετάλλευση του βιοαερίου που παράγονται από τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Βάσει της σύμβασης, η εταιρεία οφείλει να αποδίδει κάθε χρόνο το 11% επί του τζίρου της για το ρεύμα που πουλάει στη ΔΕΗ και προέρχεται από το βιοαέριο, στην ΑΝΕΒΟ. Ποσοστό 6% επί του τζίρου θα έπρεπε να εισπράττει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ένα επιπλέον 3% ο Δήμος Βόλου.

Ομως η εταιρεία κήρυξε στάση πληρωμών από το 2009 στο ΣΥΔΙΣΑ και από τα τέλη του 2012 στην ΑΝΕΒΟ. Συνολικά οφείλει περί τις 194.000 ευρώ στο ΣΥΔΙΣΑ και περισσότερες από 300.000 ευρώ στην ΑΝΕΒΟ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου