ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται χειμώνας με υποστελέχωση σε χειριστές και οδηγούς μηχανημάτων

ερχεται-χειμώνας-με-υποστελέχωση-σε-χ-53187

Καταγράφηκε σε χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συγκλήθηκε χθες το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων για το συντονισμό φορέων και υπηρεσιών απέναντι σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις στη διάρκεια του χειμώνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία συντόνιζε τη σύσκεψη ανέπτυξε τις δράσεις προγραμματισμού και συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ως προς τη θωράκιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την αντιμετώπιση κινδύνων έναντι εκτάκτων φαινομένων, «δράσεις που διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας κι ετοιμότητας, παρά την υποστελέχωση που παρατηρείται κυρίως σε χειριστές και οδηγούς μηχανημάτων», όπως ανέφερε.

Η κ. Κολυνδρίνη, μετά το τέλος της σύσκεψης, ενημέρωσε ακόμη: «Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν καθόλα έτοιμοι, παρά τις κάποιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν κι ανέφεραν τα μέσα και τους πόρους που συγκροτούν αυτή την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Προσεγγίστηκαν το επιχειρησιακό πλάνο ανά περιοχή, δράση, βαθμό επιφυλακής, καθώς και τα ακολουθούμενα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για την έγκαιρη επικαιροποίηση του σχεδιασμού, την ορθολογικότερη κατανομή των ρόλων, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενεργών εθελοντών.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, αναπτύσσοντας όλοι τις θέσεις τους οι εξής: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου αντιπύραρχος κ. Πόζογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βαϊράμης, ο Ανθυποπλοίαρχος της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κ. Κούντριας, ο Ανθυπασπιστής της 111ΠΜ κ. Γραμματόπουλος, η Διευθύντρια Δασών Μαγνησίας κα Δημητρακοπούλου, ο Δασάρχης Αλμυρού κ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Καντόλας, ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Παλληκάρης, ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γαρυφάλλου, ο Αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Φλέρης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κοπάνας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Ιγγλέσης, Κίτσιος, Χαλέβας και Χατζόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου κ. Μεταφτσής, καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας κκ. Ηλιόπουλος (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας), Παπαδόπουλος (Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας), Τράγαλος και Ραφαηλίδου (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου