ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ξέσπασμα Σκοτινιώτη

νέο-ξέσπασμα-σκοτινιώτη-530021

Νέο… ξέσπασμα είχαμε χθες από το Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη στις έντονες πιέσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας για γενναία μείωση, για κατάργηση ή για αναστολή για ένα χρόνο, της εγγύησης που ζητά η ΔΕΥΑΜΒ μετά τις διακοπές στις οποίες προχωρά η Επιχείρηση, λόγω μη πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους των καταναλωτών.

Ένα θέμα που απασχόλησε πρόσφατα την τοπική επικαιρότητα, καθώς εκτός από το τέλος επανασύνδεσης των 14 ευρώ, η Επιχείρηση ζητούσε, με βάση τον Κανονισμό του 2010, ως εγγύηση και 70 ευρώ από τους οικιακούς καταναλωτές και 350 ευρώ από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εγγύηση δυσβάστακτη για πολλούς συμπολίτες, γεγονός που υποχρέωσε τη ΔΕΥΑΜΒ να αναδιπλωθεί και να προχωρήσει σε μείωση της εγγύησης στα 50 και στα 250 ευρώ αντίστοιχα. Λίγο… πριν το ξέσπασμα του Δημάρχου και απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλά, ο Π. Σκοτινιώτης αναγνώρισε ότι από… αβλεψία δεν έγινε στην εγγύηση μείωση αντίστοιχη με αυτή που έγινε στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ τα δύο τελευταία χρόνια.

Θα έπρεπε να ήσασταν πιο γαλαντόμοι, όπως ο κ. Σαμαράς, είπε ο Γ.Μουλάς για δραστική μείωση ή ακόμη και για κατάργηση της εγγύησης, έκανε λόγο η ΛΑΣ, ενώ αναστολή της εγγύησης για ένα χρόνο, πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Κ. Κουκουβίνος.

Οι παραπάνω επισημάνσεις των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας και η πλήρης διάσταση θέσεων με όσα έχει επισημάνει κατά καιρούς ο Δήμαρχος για τα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, έκαναν… Τούρκο τον Π. Σκοτινιώτη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο.

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις κορώνες κοινωνικής ευαισθησίας, είπε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε: Η ΔΕΥΑΜΒ έχει συγκεκριμένα έσοδα. Δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ για δεξιώσεις, ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εντοπίστε και ένα ευρώ που δεν πιάνει τόπο και να υπεραμυνθώ και εγώ με τη σειρά μου το δίκαιο των προτάσεων σας, σημείωσε ο Π. Σκοτινιώτης και συνέχισε. Η ΔΕΥΑΜΒ είναι μεροδούλι – μεροφάι. Κάθε φορά πάει η καρδιά μας στην κούλουρη, όταν είναι να πληρώσουμε μισθούς, προμηθευτές, εργολάβους κ.ο.κ. Θέλετε να κόψουμε επενδύσεις; Πέστε το να το ξέρουμε. Ξέρετε κανένα Δήμαρχο να είναι τόσο τρελός και να μη θέλει την προεκλογική περίοδο να κάνει μειώσεις στα τιμολόγιά της ΔΕΥΑΜΒ;

Στη συνέχεια ο κ Σκοτινιώτης σημείωσε, στο ίδιο έντονο ύφος, ότι από το 1979 όλοι οι Δήμαρχοι έκαναν αυξήσεις στην τιμή του νερού, για να σημειώσει επίσης ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές είχαν τη ΔΕΥΑΜΒ μόνο για… άρμεγμα. Σε σχετική επισήμανση του κ. Νάνου, από τη ΛΑΣ ο Π. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι επιχειρεί να εκριζώσει τις παθογένειες του παρελθόντος. Μέσα σε τρία χρόνια δεν μπορώ να τα τελειώσω όλα και μάλιστα μέσα σε συνθήκες που διαλύεται η κοινωνία, είπε καταλήγοντας ο κ. Σκοτινιώτης, με τον κ. Νάνο να κλείνει τη συζήτηση για το θέμα σημειώνοντας: Κύριε Δήμαρχε είστε θύμα της πολιτικής που στηρίζετε…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου