ΤΟΠΙΚΑ

Επανήλθαν δριμύτεροι στον ΙΜΑΝΤΑ

επανήλθαν-δριμύτεροι-στον-ιμαντα-529850

Επανέρχεται η ανησυχία και η ανασφάλεια στον ΙΜΑΝΤΑ. Υψηλόβαθμα στελέχη της Continental επισκέφτηκαν τέλη Νοεμβρίου το εργοστάσιο στο Βόλο, προκειμένου να έχουν επαφές με το σωματείο των εργαζομένων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Το μήνυμα ήταν σαφές ως προς την ανάγκη να ληφθούν μέτρα περιορισμού του εργατικού κόστους εξαιτίας της μείωσης των παραγγελιών όπως υποστηρίχθηκε. Οι εκπρόσωποι του Ομίλου παρουσίασαν τρία εναλλακτικά σενάρια τα οποία απορρίφτηκαν, φαίνεται όμως ότι οι διαθεσιμότητες είναι ένα μέτρο που η εταιρεία εξετάζει σοβαρά από τη νέα χρονιά.

«Από τον παράδεισο» στην κόλαση, βρέθηκαν κυριολεκτικά οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ. Τον περασμένο Αύγουστο κατάφεραν να ανακόψουν τα «χειρότερα», τότε που η εταιρεία πίεζε για εκ περιτροπής εργασία και άλλα μέτρα, φαίνεται όμως ότι το 2014 δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ή τουλάχιστον όπως διαφαίνεται θα υπάρξουν αναταράξεις εάν ισχύσουν όσα τουλάχιστον άφησαν να εννοηθούν οι εκπρόσωποι της Continental.

Ειδικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου έριξαν στο τραπέζι της συζήτησης τρία εναλλακτικά σενάρια. Εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες και αξιοποίηση του προσωπικού εβδομαδιαίως για τις ώρες που θα αποφασίσει η εταιρεία, ανάλογα με το φόρτο εργασίας και την παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σωματείο απέρριψε και τις τρεις προτάσεις και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τετελεσμένα.

Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Ομίλου, ωστόσο, φαίνεται ότι επιμένουν και μετά τις γιορτές αναμένεται να επιστρέψουν «δριμύτεροι». Μάλιστα εις εξ αυτών φέρεται όταν ρωτήθηκε επίμονα από συνδικαλιστές, ουσιαστικά να επισημαίνει ότι «οι διαθεσιμότητες είναι εδώ…», υπονοώντας ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου