ΤΟΠΙΚΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το «Θεοξένεια»

υπεγράφη-η-σύμβαση-για-το-θεοξένεια-529743

Υπεγράφη χθες η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο ιστορικό ξενοδοχείο της Πορταριάς «Θεοξένεια», ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΠΗΝΕΙΟΣ Α.Ε» κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη. Μία συμφωνία που είχε γίνει εφικτή εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς αντιμετωπίζεται πλέον μια μακρόχρονη εκκρεμότητα και ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση ενός κτιρίου που αποτελεί κόσμημα των αρχών του περασμένου αιώνα και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τέως Δήμου Πορταριάς. Παράλληλα, ο Δήμος Βόλου θα αποκτήσει ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα υψηλής ποιότητας, που θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την τοπική οικονομία. Επιπλέον, με το μίσθωμα των 60.000,00€ ετησίως, το οποίο ήδη καταβλήθηκε για το έτος 2013, ενισχύονται τα έσοδα του Δήμου, σε μια εποχή δραματικών περικοπών των οικονομικών πόρων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η πρώτη φάση των εργασιών αποπεράτωσης θα διαρκέσει ένα έτος, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης θα πραγματοποιηθεί η αποπεράτωση της αναπαλαίωσης του κεντρικού παραδοσιακού κτιρίου «Θεοξένεια» (ΚΤΙΡΙΟ Α), του εφαπτόμενου σε αυτό νέου κτηρίου (ΚΤΙΡΙΟ Δ, όπως ονομάζεται στις μελέτες), καθώς και μέρους του περιβάλλοντος χώρου.

Η δεύτερη φάση αποπεράτωσης θα αρχίσει με το τέλος της χειμερινής περιόδου 2014 – 2015. Προσδιορίζεται, συγκεκριμένα, για το Μάρτιο του 2015 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015. Κατά τη δεύτερη αυτή φάση θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες σκυροδετήσεις για την αποπεράτωση του φέροντα οργανισμού του συνόλου των κτιρίων και των υπογείων χώρων στάθμευσης. Κατά τη φάση αυτή θα πραγματοποιηθεί επίσης η αποπεράτωση του κτιρίου Γ, καθώς και η διαμόρφωση του χώρου μπροστά από αυτό, ώστε και χωροταξικά να διαχωρίζονται το ημιτελές από το υπό ανέγερση τμήμα.

Ητρίτη φάση τελικής αποπεράτωσης θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και θα διαρκέσει ως το Δεκέμβριο του 2016. Κατά τη φάση αυτή θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου Β, τόσο των αιθουσών όσο και των δωματίων των ορόφων. Θα πραγματοποιηθεί επίσης οριστική διαμόρφωση και ενοποίηση του συνόλου του περιβάλλοντος χώρου και του υπογείου χώρου στάθμευσης.

Επισημαίνεται ότι επιβλέπουσα Υπηρεσία του έργου θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου