ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε το Δημοτικό της Αλλης Μεριάς

παραδόθηκε-το-δημοτικό-της-αλλης-μερ-528255

Πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και πλήθος κόσμου, η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στην Άλλη Μεριά, στο οποίο εδώ και λίγες μέρες στεγάζεται το 2ο Δημοτικό σχολείο Πορταριάς (Άλλης Μεριάς). Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δήμος Βόλου βράβευσε το σχολείο για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που επιδεικνύει μέσα από ποικίλες δράσεις, κάνοντας λόγο για ένα σχολείο πρότυπο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζοντας ότι τα παιδιά του Σχολείου Άλλης Μεριάς, μεταξύ πολλών άλλων πρωτοβουλιών, συγκέντρωσαν 250.000 καπάκια τα οποία έστειλαν στην Ένωση Παραπληγικών Κεντρικής Ελλάδας και εξασφαλίστηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στην άρτια ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο όπου καταγράφεται η πλούσια και πολύπλευρη δράση του σχολείου. Την ιστοσελίδα αυτή, όπως είπε, θα ζήλευαν μεγάλοι φορείς που έχουν τεράστια οικονομικά μέσα στη διάθεσή τους.

Από την πλευρά του ο Περιφρειάρχης κ.Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, στην τραγικότερη περίοδο του Ελληνισμού, εμείς κάνουμε μια ριζική ανατροπή στη φιλοσοφία της διοίκησης. Περιφέρεια και Δήμος Βόλου γίναμε μια γροθιά, εμπιστευθήκαμε ο ένας τον άλλο, συνεργαζόμαστε άριστα και τα αποτελέσματα φαίνονται. Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί πραγματικά ένα εξαιρετικό έργο και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκτέλεσή του. Είναι ένα έργο το οποίο θα κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου