ΤΟΠΙΚΑ

«Κύμα» εξόδου ενόψει γιορτών

κύμα-εξόδου-ενόψει-γιορτών-528186

Το πρώτο «κύμα» εξόδου εν όψει των εορτών φαίνεται ότι ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη και αναμένεται να κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Το αδιαχώρητο γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας από κόσμο, που βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι και περιμένει να ταξιδέψει. Η κίνηση εκτιμάται ότι είναι αυξημένη κατά 60% για τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Φέτος, όπως προκύπτει από στοιχεία της διοίκησης, περισσότεροι επιβάτες προτιμούν για τις μετακινήσεις του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για λόγους οικονομικούς, αλλά και ασφάλειας. Βέβαια, οι περισσότεροι που εγκαταλείπουν το Βόλο είναι κυρίως φοιτητές, οι οποίοι μετακινούνται στις πόλεις τους προκειμένου να περάσουν τις γιορτινές ημέρες με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, η κίνηση είναι αυξημένη έως και 60% ενόψει της γιορταστικής περιόδου.

Οπως αναφέρει ο κ. Κολυνδρίνης, η αυξημένη κίνηση ξεκίνησε από την Πέμπτη και εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι φοιτητές έχουν την πρωτιά στις μετακινήσεις, καθώς μεταβαίνουν στα πάτρια εδάφη τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, όπως διευκρινίζει ο κ. Κολυνδρίνης, αρκετοί είναι και οι φοιτητές που έρχονται στο Βόλο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυξημένα δρομολόγια

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση,η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έχει προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια κυρίως προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο, διευκρινίζεται, ότι θα γίνουν επιπλέον δρομολόγια προς οποιαδήποτε περιοχή, εντός Μαγνησίας, στην οποία θα παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση.

Συγκεκριμένα για την εορταστική περίοδο εκτελούνται από 18 έως 20 δρομολόγια προς Αθήνα και από 15 έως 16 δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης αναφέρει: «Όπως κάθε επιχείρηση έτσι και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας περιμένει αυτές τις ημέρες για να δουλέψει και να αυξήσει τους τζίρους της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου