ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Ο μοναδικός κριτής είναι ο πολίτης του Βόλου»

ο-μοναδικός-κριτής-είναι-ο-πολίτης-το-526642

Του Βασίλη Χαλαστάρα, Υποψ. Δημ. Συμβούλου Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία»

Είναι προσωπική μου άποψη, ότι η μορφή αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμου χρειάζεται πολλά άτομα γενικής αποδοχής και σύνθεση πολίτικης ιδεολογίας γιατί το αυτοδιοικούμενο και αυτοτελές έργο στην περιοχή για το κοινωνικό συμφέρον του Δήμου είναι αποτέλεσμα συνεχών διεκδικήσεων προς κάθε κυβερνητική εξουσία.

Η διεκδίκηση είναι πάντα το μοναδικό εργαλείο και στην αυτοδιοίκηση η οποία χειρίζεται την καθημερινότητα του πολίτη. Τα πολλά λόγια και οι προεκλογικές κορώνες δεν αντέχουν στην αυτοδιοίκηση, η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η εργατικότητα και ο προγραμματισμός πρέπει να κοσμούν τους συμμετέχοντες στην αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα του Δήμου για όλους τους πολίτες είναι ήταν και θα είναι τα ίδια.

Επομένως, χρειάζεται αυτοδιοκητικός σχηματισμός με ισχυρό πολιτικό λόγο ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωριμότητας των συμμετεχόντων με μοναδικό σκοπό τη συνεργασία σε ύψιστο βαθμό ώστε να προγραμματίσουν, να υλοποιήσουν, να διεκδικήσουν και να λειτουργήσουν το νέο μεγάλο ενιαίο Δήμο προς όφελος των Δημοτών. Πιστεύω ότι η φιλοδοξία και ο ενθουσιασμός για την εξουσία χρειάζεται σωστές βάσεις δηλαδή επιλογή ικανών πολιτών με όρεξη και μετριοπάθεια χωρίς αλαζονεία και με τις καλύτερες δυνατές γνώσεις για παραγωγή έργου και όχι άτομα αριθμούς για να συμφωνούν μετά την εκλογή τους … στο συμβούλιο. Τώρα πόσο ειδικοί θα είναι αυτοί που θα εκλεγούν αυτό είναι άλλο θέμα πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένοι θεωρητικοί αναλυτές ότι αυτοί που θα ασχοληθούν και θα εκλεγούν θα είναι συμπολίτες μας άνθρωποι που δεν θα προκύψουν από παρθενογένεση των οποίων το DNA θα πρέπει να φέρει αυτοδιοικητικό γονίδιο αλλά θα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας που ζουν ανάμεσα μας γιατί κανένας δεν γεννήθηκε για την αυτοδιοίκηση.

Πρέπει να έχουν μεράκι για δουλειά και κυρίως για προοπτική και ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι επίσης φανερό ότι δεν αποκλείουμε με αφορισμούς αυτούς που ασχολήθηκαν στο παρελθόν ως ανίκανους ή αποτυχημένους. Εξάλλου ο μεγάλος και μοναδικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος ο όποιος έκρινε και θα κρίνει αυτούς που θα μετάσχουν στις εκλογές, αυτός εκλέγει και αυτός τιμωρεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου