ΤΟΠΙΚΑ

Πρύτανης προς πανεπιστημιακή κοινότητα: Εμβολιαστείτε το συντομότερο

πρύτανης-προς-πανεπιστημιακή-κοινότ-526609

Προτροπή προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εάν δεν το έχουν κάνει, να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό στον εμβολιασμό τους, απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης.

Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης σε μήνυμά του προς τους φοιτητές/-τριες, μέλη ΔΕΠ, Ε.Δ.Ι.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., και διοικητικούς υπαλλήλους του ΠΘ, το οποίο ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «έχουμε την ευθύνη ως μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας στη χώρα μας, με τον έγκαιρο εμβολιασμό μας και την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας».

Στο μήνυμά του ο κ. κ. Μαμούρης αναφέρει:

«Αγαπητοί/-ές φοιτητές/-τριες, μέλη ΔΕΠ, Ε.Δ.Ι.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., διοικητικοί υπάλληλοι του ΠΘ,

Από τον Μάρτιο του 2020 και μετά η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη περίοδο πανδημική κρίση. Οι επιπτώσεις της κρίσης για τα πανεπιστήμια ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς και οδήγησαν σε ριζικές αλλαγές της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας, βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας για την επιστροφή μας στην δια ζώσης εκπαίδευση και έρευνα. Το Ίδρυμα θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης όλων των απαραίτητων μέτρων που θα καθοριστούν από την Πολιτεία και από τους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής επιστροφή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στον φυσικό μας χώρο που δεν είναι άλλος από τα αμφιθέατρα και τα ερευνητικά εργαστήρια.

Σημαντικό μέρος της προετοιμασίας μας είναι ο εμβολιασμός μας.

Προτρέπουμε με επίταση όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Ο εμβολιασμός μας είναι σημαντική προϋπόθεση για την προστασία του εαυτού μας και των οικείων μας και για την δημιουργία του τείχους ανοσίας του κοινωνικού συνόλου.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται έντονα από τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, έχουμε την ευθύνη ως μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας στη χώρα μας, με τον έγκαιρο εμβολιασμό μας και την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου