ΤΟΠΙΚΑ

Προσγείωση στη «φωλιά» για τον Γεώργιο Μελισσόβα μετά από 30 χρόνια

προσγείωση-στη-φωλιά-για-τον-γεώργι-525645

Επί τρεις σχεδόν δεκαετίες οι αιθέρες ήταν το δεύτερο σπίτι του. Το χειριστήριο του ελικοπτέρου APACHE, προέκταση του χεριού του. Προ ημερών όμως, έκανε την τελευταία του επαγγελματική προσγείωση στη φωλιά του, όπως αποκαλεί την πίστα προσγείωσης, ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο…

Ο αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, Γεώργιος Μελισσόβας, αποστρατεύτηκε πρόσφατα, μετά από 30 χρόνια καριέρας ως εκπαιδευτής στα επιθετικά ελικόπτερα APACHE.

Ικανότατος πιλότος και εκπαιδευτής πολλών σημερινών κυβερνητών ελικοπτέρων APACHE, έγραψε ιστορία στο τάγμα του Στεφανοβικείου, τόσο για τον επαγγελματισμό του όσο και για το ήθος του.

Και αποχαιρέτισε με το δικό του τρόπο, μέσω μηνύματος σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τους συναδέλφους του αλλά και την ενεργό δράση. Στην ανάρτησή του μιλά για ένα όμορφο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου γνώρισε μοναδικούς ανθρώπους, «αδέρφια», όπως τους αποκαλεί. Τιμά όμως και τους πεσόντες της Ελληνικής Αεροπορίας.

Η ανάρτησή του: «Πριν από μερικές ημέρες ένα μεγάλο ταξίδι 30 χρόνων έφτασε στο τέλος του, εκτελώντας την τελευταία μου πτήση με το αγαπημένο μου APACHE.

Ενα όμορφο ταξίδι που μου χάρισε συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές, πολλές χαρές αλλά και λύπες, γνώρισα μοναδικούς ανθρώπους, ξεχωριστούς, -συνάδελφοι τούς λένε κάποιοι-, εγώ τους λέω αδέρφια, συμπολεμιστές, δασκάλους, πέταξα μαζί τους και με δίδαξαν, μου έμαθαν, και σαν σφουγγάρι ρουφούσα την κάθε στιγμή, την κάθε λεπτομέρεια, μάθαινα όχι μόνο την τεχνική τους, αλλά έπαιρνα και στοιχεία από τον χαρακτήρα και το ήθος τους για να μπορέσω να φτάσω και εγώ με την σειρά σαν καλός δάσκαλος να τα περάσω στα δικά μου τα παιδιά –τα «λουκουμάκια» μου όπως μου άρεσε να τους φωνάζω– αυτά που είχα μάθει!!!

Ηταν μεγάλη ευλογία, και τιμή να υπηρετήσω την πατρίδα μου σαν χειριστής/εκπαιδευτής ενός επιθετικού ελικοπτέρου, και να πετάξω και να συνυπηρετήσω με όλους αυτούς τους υπέροχους-μοναδικούς ανθρώπους! Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος, οι Ταξιάρχες μας, και ο Προφήτης Ηλίας να χαρίζουν σε όλους υγεία, αγάπη, ευτυχία και πάνω από όλα καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις!!!
Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με στήριξε σε κάθε επιθυμία μου και σε κάθε επιλογή μου!!!

Τέλος, υποκλίνομαι στη θυσία των αδερφών μας που δεν προσγειώθηκαν ποτέ πίσω στην πίστα μας, στη φωλιά μας, αλλά συνέχισαν την πτήση τους και ανέβηκαν ψηλότερα από οποιονδήποτε, γράφοντας και αυτοί το όνομά τους ανάμεσα στους ήρωες της πατρίδας μας.
Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας έχει όλους καλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου