ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζουν οι Ναοί του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

πανηγυρίζουν-οι-ναοί-του-αγίου-ιωάννο-524072

Την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά η Εκκλησία την Τετάρτη 8 Μαΐου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα μιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Σερρών.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα μιλήσει.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα μιλήσει.

Μνήμη Αγίου Χριστοφόρου

Την Πέμπτη 9/5 η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου. Κατά την ημέρα αυτή, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Βόλου. Την παραμονή της γιορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χριστοφόρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου