ΤΟΠΙΚΑ

Στο Νοσοκομείο Βόλου ο μαγνητικός τομογράφος

στο-νοσοκομείο-βόλου-ο-μαγνητικός-τομ-522189

Μέσα στο επόμενο 15θήμερο σε λειτουργία

Ενα βήμα πριν τη λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα εξαρτήματα του σύγχρονου μηχανήματος, το οποίο αποκτήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έφτασαν χθες στο Αχιλλοπούλειο μέσα σε ειδικά κοντέινερ όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου Μ. Δραμητινός. Ειδικά καταρτισμένα στελέχη της αναδόχου εταιρείας ξεκίνησαν αμέσως τη συναρμολόγησή του.

Η απόκτηση μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των νοσοκομειακών γιατρών. Η λειτουργία του αναμένεται να στηρίξει περισσότερους από 1.200 ασθενείς τον χρόνο, οι οποίοι μέχρι σήμερα παραπέμπονται από το Νοσοκομείο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία, με ένα κόστος αρκετά σημαντικό με το οποίο επιβαρυνόταν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 980.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της συναρμολόγησης και γίνουν οι πρώτες δοκιμές θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του έργου σε δεκαπέντε ημέρες.

Ο μαγνητικός τομογράφος εγκαθίσταται στο -2 υπόγειο της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου, όπου έγιναν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις για να είναι λειτουργικός ο χώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου