ΤΟΠΙΚΑ

Σαφάρι ελέγχων… με μεζούρα σε beach bar στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου

σαφάρι-ελέγχων-με-μεζούρα-σε-beach-bar-στην-ε-521552

Αυτοψία κλιμακίου ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε beach bar και παραλίες στον Βόλο – «Τα κορονολουκέτα» δεν βοηθούν λέει ο Σύλλογος Εστίασης

Ακόμη και μεζούρα… επιστρατεύθηκε σε beach bar στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου από κλιμάκιο ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που πραγματοποίησε αυτοψία το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η απόσταση μεταξύ ομπρελών ήταν η ενδεδειγμένη ή όχι.

Δεν ήταν το μοναδικό beach bar. Οσα υπήρχαν στην ακτογραμμή από Βόλο προς Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό ελέγχθηκαν σχεδόν όλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι τόσο στο Πήλιο, όσο και στις Β. Σποράδες.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές υπογράμμιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως για αρχή υπήρξαν μόνο συστάσεις και ότι πρόστιμα δεν βεβαιώθηκαν. Ωστόσο όσοι ιδιοκτήτες beach bar δεν θα τηρήσουν τις επόμενες ημέρες τα απαιτούμενα μέτρα τότε θα κληθούν να ακούσουν βαριές καμπάνες.

Στις οργανωμένες παραλίες που ελέγχθηκαν καταγράφηκε πως οι αποστάσεις δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά τηρήθηκαν κατά γράμμα.

Επίσης διαπιστώθηκε πως σε γενικές γραμμές τα υγειονομικά πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων εφαρμόζονται σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Δεν βοηθούν τα κορονολουκέτα»

Στον απόηχο των δύο κορονολουκέτων που μπήκαν το Σαββατοκύριακο, το ένα σε κέντρο διασκέδασης στον Βόλο για υπεράριθμούς θαμώνες και το δεύτερο σε μπαρ στα Παλαιά για όρθιους πελάτες, ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρήσεων εστίασης στη Μαγνησία Στ. Στεφάνου παίρνει θέση τονίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα κορονολουκέτα δεν βοηθούνε και ότι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί στη λειτουργία της εστίασης, αν δεν αλλάξουν θα επιφέρουν οικονομική καταστροφή στους επαγγελματίες που επέλεξαν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους».

Ειδικά για την περίπτωση του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στον Βόλο στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά και αναστολή λειτουργίας ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Δεν είναι δυνατόν ένα κέντρο διασκέδασης που απασχολεί ορχήστρα με δέκα τουλάχιστον μουσικούς, με καλλιτέχνες από την Αθήνα και με επιπλέον 30 άτομα προσωπικό για την εξυπηρέτηση των θαμώνων να μπορεί να αντεπεξέρχεται οικονομικά με 90 και 100 πελάτες».

Ο κ. Στεφάνου επανέφερε επίσης το αίτημα για επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι κλειστές περισσότερο από έναν χρόνο διότι δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

«Αυτές οι επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο. Χρειάζονται στοχευμένες πρωτοβουλίες», τόνισε ο ίδιος, καλώντας την κυβέρνηση να καταργήσει «τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων σε αμιγείς και μικτές, διότι δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός», όπως είπε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου