ΤΟΠΙΚΑ

Στέφανος Στεφάνου: «Αρμοδιότητα του κράτους οι έλεγχοι»

στέφανος-στεφάνου-αρμοδιότητα-του-κ-516703

Απορίες, προβληματισμός και ερωτήματα για τα νέα μέτρα, που προκαλούν αντιδράσεις

Αντικρουόμενες απόψεις, απορίες και έντονο προβληματισμό προκαλεί το υγειονομικό… face control από τους επαγγελματίες της εστίασης στους πελάτες των καταστημάτων, με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου να γίνεται αποδέκτης πληθώρας ερωτημάτων από τους συναδέλφους του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με νέο καθεστώς και μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, ανοιχτοί και κλειστοί χώροι θα είναι διαθέσιμοι μόνο σε καθήμενους και κυρίως μόνο σε εμβολιασμένους, με τους πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, να καλούνται να πληρώνουν ακριβότερα για τη διασκέδαση αλλά και τα ταξίδια τους.

Μπαράζ κλήσεων δέχεται, στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Στεφάνου από τα μέλη του συλλόγου, που ζητούν εναγωνίως να πληροφορηθούν τα ισχύοντα για τα νέα μέτρα.

«Αυτό που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι ανοιχτοί χώροι σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ θα είναι μόνο για εμβολιασμένους, αλλά περιμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ για να δούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Στέφανος Στεφάνου.

Αποδέκτης πληθώρας ερωτημάτων γίνεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας, ενώ υπογραμμίζει ότι «περιμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα, για να δηλώσουμε με ποια μορφή θα λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Προηγουμένως, ωστόσο, περιμένουμε το ΦΕΚ, για να λάβουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε», είπε.

Περισσεύει, στο μεταξύ, ο προβληματισμός για την πρακτική εφαρμογή των νέων μέτρων, ενώ όπως τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου, «είναι αναμενόμενο να μας δημιουργήσει δυσκολίες από την στιγμή που θα κάνουμε τους αστυνομικούς και θα ελέγχουμε, μέσω εφαρμογής, την είσοδο του πελάτη. Την ευθύνη για τους ελέγχους πρέπει να την πάρει το κράτος κι όχι ο μαγαζάτορας».

Παράλληλα, εκφράζονται φόβο ότι θα αυξηθούν τα λουκέτα, διότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία οι τζίροι των καταστημάτων. «Θα έχουμε λουκέτα, γιατί είμαστε κλειστοί 16 μήνες και έχουν συσσωρευτεί παλιά και νέα χρέη. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία, με εξαίρεση, μόνο, κάποιες επιστρεπτέες της τάξης των 500 και 1000 ευρώ», είπε ο Στέφανος Στεφάνου.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός σχετικά με τα νέα μέτρα, είναι ότι «δεν μπορούμε να ελέγχουμε τους πελάτες μας. Δεν είναι δυνατόν ο ένας πολίτης να αστυνομεύει τον άλλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου