ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικη αλλά πλήρως… γερμανική

βολιώτικη-αλλά-πλήρως-γερμανική-515054

Απολύτως ταυτισμένη φέρεται να είναι η θυγατρική εταιρεία αμυντικών συστημάτων HDVS SA που εδρεύει στο Βόλο, με τη μητρική εταιρεία WEGMANN, που απασχολεί τις δικαστικές αρχές, εξαιτίας του σκανδάλου με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς τόσο στο Δ.Σ της θυγατρικής, όσο και της μητρικής, πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι τα ίδια πρόσωπα.

Ειδικότερα τόσο στο Δ.Σ της HDVS (Hellenic Defence Vehicle Systems) στο Βόλο, όσο και στο Δ.Σ της Krauss Maffei Wegmann GmbH & Co (KMW) που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, τη θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου κατέχουν οι H.F. και Κ.R. και οι δύο τους Γερμανοί πολίτες.

Η τοπική βιομηχανία της HDVS εδρεύει στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από το Μάιο του 2001 που ιδρύθηκε και απασχολεί περί τα 30 άτομα προσωπικό σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικεύεται στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης όπλων και πυρομαχικών, ενώ παράλληλα παρέχει και άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α., ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, εργασίες κατασκευής στεγών, κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, κατασκευή υδραυλικών και λιμενικών έργων και πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων.

To τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής εταιρείας εκλέχτηκε στη γενική συνέλευση μετόχων που έγινε στις 29 Ιουνίου και συγκροτήθηκε σε Σώμα στις αρχές Ιουλίου του 2013.

Η μητρική Krauss Maffei Wegmann GmbH & Co (KMW) έχει «πατήσει» το πόδι της σε 30 περίπου χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή θωρακισμένων, τροχοφόρων, και ερπυστριοφόρων οχημάτων.

Φροντίζει μάλιστα κάθε φορά να έχει αντιπροσωπείες στις χώρες που δραστηριοποιείται, όπως στην Ελλάδα και το Βόλο και απασχολεί συνολικά 3.200 εργαζομένους, οι οποίοι αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και υποστηρίζουν προϊόντα που περιλαμβάνουν αερομεταφερόμενα θωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα (MUNGO, AMPV, F2, DINGO, GFF4 και BOXER), συστήματα αναγνώρισης και πυροβολικού, αντιαεροπορικά συστήματα (FENNEK, GEPARD, LeFlaSys, θωρακισμένα Οχήματα PzH2000, Donar και AGM), οχήματα μάχης πεζικού (PUMA) και γεφυροφόρα συστήματα.

Στην Ελλάδα η Wegmann έγινε γνωστή στους στρατιωτικούς κύκλους ως «η εταιρεία των LEOPARD 1 και 2», των αρμάτων μάχης που κατασκευάζει. Επιπλέον, εξειδικεύεται στον τομέα της πολιτικής και στρατιωτικής προσομοίωσης, στα συστήματα πληροφοριών και διοίκησης, καθώς και στους τηλεκατευθυνόμενους σταθμούς οπλικών συστημάτων με εξοπλισμό παρατήρησης και αναγνώρισης.

Σχετικά άρθρα: Εμπλέκουν τοπική εταιρεία στα εξοπλιστικά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου